Grevă japoneză la Hidroserv Porțile de Fier | Angajații, nemulțumiți de salarii și condițiile de muncă

Publicat: 04 11. 2019, 11:12

Angajații acuză conducerea Hidroserv, instituție aflată în insolvență, că în ultimii ani a redus bugetul pentru investiții astfel că angajații care se ocupă de mentenanța instalațiilor de la Porțile de Fier sunt nevoiți să-și cumpere singuri sculele pentru reparații.

Salariații și-au cumpărat salopete și chiar șurubelnițe.

„Salariații au ajuns să-și cumpere singuri scule sau materiale cu care lucrează, ceea ce este foarte grav. Nu așa se face o ieșire din insolvență, reducând cheltuielile la minim, adică nici cele necesare pentru lucru. De exemplu, electricienii își cumpără șurubelnițe, patent, aparate de măsură.(…) Până anul ăsta, în martie, când au fost aduse pentru prima oară salopete, inclusiv salopete, echipamentul de lucru îl cumpărau angajații din fonduri proprii”, a declarat corespondentului Mediafax Cristinel Popescu, președintele Sindicatului Porțile de Fier

Cristinel Popescu susține că angajații sunt nemulțumiți și de salariile mici, sub media salariului mediu pe economie. Un angajat Hidroserv câștigă 2.300 – 2.400 de lei, astfel că mulți și-au dat demisiile.

Președintele Sindicatului Porțile de Fier spune că barajul de la Porțile de Fier nu a mai fost reparat de 30 de ani și că oricând pot avea loc incidente ca cel din 2018, când a luat foc un transformator electric.

Sindicaliștii Hidroserv spun că, în zilele următoare, protestatarilor de la Porțile de Fier li se vor alătura și angajați Hidroserv din Cluj și Vâlcea.

Potrivit site-ului Hidroserv, Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A. este filială a societății comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acțiuni. Societatea oferă servicii și mentenanță în domeniul hidroenergetic.