În pragul alegerilor, polițiștii locali vor primi tichete de masă. Alți angajați din sistem se simt discriminați: „AVEȚI GRIJĂ CU CINE VOTAȚI !”

Publicat: 30 10. 2014, 19:12

„După multe intervenții la Guvernul României și la Parlament, a fost adoptată Legea nr. 124/2014. Totuși, punerea în aplicare a alin. (2) art. 3 din această lege provoca o serie de dificultăți și ambiguități la nivelul instituțiilor din administrația publică locală. Din aceste motive, prin recenta O.U.G. nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, această prevedere este abrogată în mod expres”, spun reprezentanții FNSA.

O altă cerință a FNSA ține de acordarea tichetelor de masă, tichetelor cadou și tichetelor de vacanță, scrie glsa.ro. Începând cu 1 ianuarie 2015, s-a introdus posibilitatea acordării normei de hrană pentru polițiștii locali. Sindicaliștii se plâng însă că restul angajaților din administrația publică sunt discriminați, cerând guvernului să ia măsuri.

„Am solicitat să se dea și polițiștilor locali posibilitatea de primi norma de hrană, la fel cum primesc și cei de la Poliția Națională. E ciudat că solicitarea noastră a fost aprobată în campania electorală. A trebuit să treacă atâta timp de când am formulat revendicările și tocmai acum s-a acordat această normă de hrană. Probabil că mesajul este: „AVEȚI GRIJĂ CU CINE VOTAȚI””, a declarat Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara, la care sunt afiliate sindicate ale angajaților din mai multe primării din județul Arad.

IA CUPONUL ȘI DĂ VOTUL!

Gândul a scris recent despre o altă „pomană” a Guvernului Ponta, prin care 3,3 milioane de români defavorizați vor primi alimente finanțate prin Programul Operațional de Ajutorare pentru Persoanele Defavorizate (POAD).  „Este vorba de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, este vorba de toți șomerii, fie că sunt în plată, fie că au ieșit din plată, toți pensionarii care au pensie până în 400 de lei. De asemenea, beneficiarii indemnizațiilor pentru că au fost invalizi sau sunt veterani sau văduvele de război. Și ca o noutate în acest an, am introdus o nouă categorie, este vorba de beneficiarii alocațiilor pentru sprijinul familiei, fapt pentru care anul acesta, în 2014 față de 2013, avem un număr suplimentar de 700 de mii de persoane”, a declarat, la Guvern, Rovana Plumb.