Încă o investiție europeană de zeci de milioane de euro în România. Unde va fi construită noua filială a unui celebru grup industrial elvețian

Publicat: 17 11. 2017, 13:39
Actualizat: 05 06. 2018, 21:17

„Împrumutul va contribui la eficientizarea utilizării resurselor de către Alu Menziken SRL, companie ce produce profile și tuburi din aluminiu și produse extrudate complexe. Noua investiție de 44 de milioane euro din Medieșu Aurit, localitate din nord-vestul României, va ajuta compania să răspundă cererii crescânde din partea clienților, în special în sectorul auto”, se arată în comunicat.

Montana Tech Components AG și filialele sale se angajează să instruiască personalul local, aducând în România know-how-ul pe acest segment. Alu Menziken va colabora cu universitățile locale și cu școlile de meserii, pentru a oferi mai multe oportunități de angajare și formare a inginerilor locali.

Matteo Patrone, director regional al BERD pentru România și Bulgaria, a declarat: „Această investiție nouă este parte a eforturilor BERD de a stimula investițiile străine directe în România, care generează locuri de muncă și sporește competitivitatea companiilor ce modelează industriile locale și forța de muncă. Creșterea continuă a investițiilor demonstrează că România își construiește cu succes brandul ca destinație favorită de investiții, în special în sectorul de producție”.

Montana Tech Components AG, societatea-mamă a Alu Menziken, este un partener mai vechi al BERD. Banca a finanțat anterior subsidiara Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Maramureș, care produce componente de aluminiu pentru producătorii de top de avioane, precum Airbus, Boeing, Bombardier și Premium AEROTEC. De asemenea, BERD a acordat două împrumuturi pentru a stimula operațiunile grupului în Croația.

Banca este cel mai mare investitor instituțional din România. BERD a investit până în prezent 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte în țară. Conform celei mai recente previziuni a BERD, economia României va crește în acest an cu 5,3 % și cu 4,2% în 2018, înregistrând o rată de creștere comparabilă cu cea din perioada anterioară crizei de la mijlocul anilor 2000.