Incendiu puternic la o fabrică din PITEȘTI. 25 de persoane și zeci de butelii cu azot au fost evacuate

Incendiu puternic la o fabrică din PITEȘTI. 25 de persoane și zeci de butelii cu azot au fost evacuate
Sursa foto: IGSU
Publicat: 07/02/2023, 09:47

Seara trecută, în Pitești, Argeș, în jurul orei 23:00, un incendiu a izbucnit la panourile din apropierea unui cuptor situat într-o hală a unei fabrici a metalelor neferoase. Oamenii au fost evacuați de urgență.

Incendiul s-a produs pe Drumul 23 – Pitești.

Pompierii de la Detașamentele Bradu și Pitești au ajuns imediat la fața locului cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și o autoplatformă de intervenție.

O parte dintre angajații aflați la locul de muncă s-au evacuat pe cont propriu, iar alte 12 persoane au fost evacuate de către salvatori.

Intervenția a fost rapidă oprindu-se propagarea cu flacără deschisă.

Au fost evacuate și 24 de butelii de azot încărcate

„Intervenția a fost rapidă oprindu-se propagarea cu flacără deschisă. Incendiul s-a produs la un utilaj de prelucrare a aluminiului și flăcările s-au propagat la panourile sandwich ale halei.

Din hală au fost evacuate 25 de persoane, iar două dintre acestea au suferit atac de panică și au fost monitorizate de către echipajul SMURD, fără să fie nevoie de transport ulterior la spital”, precizează ISU Argeș.

Au ars tavanul și un perete lateral pe o suprafață de aproximativ 300 mp, iar pe timpul intervenției au fost evacuate 24 de butelii de azot încărcate și 34 goale.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o defecțiune la nivelul utilajului”, mai spune ISU Argeș.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase