Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală: Rezultatul analizelor în cazul cățeilor decedați ai Cristinei Țopescu, peste două săptămâni

Publicat: 30 01. 2020, 14:27

Rezultatul final al analizelor derulate de specialiștii Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală va fi anunțat peste două săptămâni, a transmis directorul instituției, conf. univ. dr. Florica Bărbuceanu, la solicitarea Gândul.

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală este instituția de referință din România ale cărei concluzii pot fi folosite de procurori în cadrul anchetelor.

„Anunțăm Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov că buletinul de analiză și actul de expertiză medico-legală vor fi transmise în data de 13 februarie, pentru că procesul analitic durează, mai e nevoie de timp până ies toate rezultatele”, a declarat Florica Bărbuceanu.

Din această cauză, conducerea Institutului a cerut decalarea termenului până la care trebuia trasmis rezultatul către procurori.

Trupurile celor doi câini găsiți decedați în casa Cristinei Țopescu au ajuns la instituție luni, 13 ianuarie, zi în care conducerea institutului a primit și ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Conform ordonanței procurorilor, termenul până la care specialiștii institututul trebuie să finalizeze constatarea medico-legală era 31 ianuarie.

În urma examenelor, specialiștii Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală sunt așteptați să anunțe cauza morții cățeilor.

La acel moment se va afla dacă au murit de foame sau au fost alte cauze care au dus la deces.

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost găsit în seara zilei de 12 ianuarie, în casa sa din orașul Otopeni. Dosarul morții Cristinei Țopescu este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.