Judecător, condamnat la închisoare. Cât va sta după gratii

Publicat: 11 05. 2016, 20:17
Actualizat: 06 06. 2018, 22:31

„Desființează în parte sentința penală atacată și, în fond, rejudecând:aplică inculpatului pedeapsa de 5 ani închisoare la care adaugă sporul de 3 ani și 6 luni închisoare reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Mustață Stan urmând să execute pedeapsa de 8 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenție”, aceasta a fost decizia  judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, luată în cazul fostului lor coleg, magistrat la Curtea de Apel din Capitală.

În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani și trei luni de închisoare. Magistrații au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani și trei luni, a lui Ion Boraciu la șase ani și șase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani și patru luni și a lui Ciprian Moraru la un an și patru luni, toate în cu executare.

Magistrații la-u gasit vinovat pe Mustață că prin intermediul lui Ion Boraciu și al lui Florian Alexandru, a cerut bani de la unii inculpați și condamnați, în schimbul unor pronunțări favorabile acestora. Cirprian Moraru a fost condamnat pentru că a dat bani pentru a obține o sentință favorabilă.

Stan Mustață, fost judecător al Curții de Apel București, a fost judecat pentru luare de mită și trafic de influență. În prima instanță, Curtea de Apel București a dispus o pedeapsă de zece ani și opt luni în cazul magistratului.