Judecătoria Cluj a acceptat 95% din cererile de interceptări: Majoritatea erau pe telefoanele părților vătămate

Publicat: 17 05. 2017, 17:53
Actualizat: 26 03. 2019, 06:31

Fostul președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a aprobat, în perioada 2013 – 2015, mai multe cereri de interceptare, dar spune că majoritatea se refereau la interceptarea telefoanelor unor persoane vătămate, cu acceptul acestora.

Lucian Marian a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că foarte rar se cereau interceptări pe inculpați, acest lucru se întâmpla în general când era vorba despre un grup sau grupare care săvârșea infracțiuni furturi din locuințe sau tâlhării.

„În perioada ianuarie 2013 – decembrie 2015 am fost președintele Judecătoriei Cluj-Napoca și până la intrarea în vigoare a codurilor, am aprobat astfel de cereri. Nu s-au aprobat toate. În general erau cereri formulate pentru interceptarea telefoanelor persoanelor vătămate, acestea erau majoritatea, în condițiile unor furturi din locuințe, tâlhării, infracțiuni cu impact social major. Se ceMajrea interceptarea telefoanelor persoanelor vătămate, era cu acceptul acestora, au fost de acord să li se asculte propriul telefon. Acesta a fost obiectul majorității cererilor. Foarte rar se cereau interceptări pe inculpați, iar pe inculpați în general când era vorba despre un grup sau o grupare care săvârșea infracțiuni de același tip și erau identificați membrii grupării”, a spus Marian.

Lucian Marian este în prezent judecător la Curtea de Apel Cluj, purtător de cuvânt al acestei instanțe.

La nivelul Judecătoriei Cluj-Napoca, potrivit datelor furnizate de avocatul Radu Chiriță, care a cerut de la instanțele din țară numărul cererilor de interceptare a telefoanelor, în perioada 2010 – septembrie 2015 au fost înregistrate 892 de cereri din care 850 au fost admise, iar 42 au fost respinse.