Kenneth Clarke i-a reconfirmat lui Corlățean deschiderea pieței britanice pentru români în 2014

Publicat: 11 10. 2013, 12:21
Actualizat: 25 04. 2017, 23:06

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a avut, în cadrul vizitei la Londra, o întrevedere cu Kenneth Clarke, ministru fără portofoliu în Cabinetul Cameron, care i-a reconfirmat decizia deschiderii pieței britanice pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui comunicat MAE.

Discuțiile cu Kenneth Clarke, responsabil pentru consilierea premierului pe probleme economice, au vizat relația bilaterală din perspectiva valorificării Parteneriatului Strategic româno-britanic pe plan politic și economic.

Kenneth Clarke a reconfirmat „decizia deschiderii pieței muncii britanice pentru lucrătorii români, de la 1 ianuarie 2014”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Cei doi oficiali au remarcat „relevanța deosebită a libertății de circulație a lucrătorilor, Marea Britanie având un număr semnificativ de cetățeni care lucrează în alte state europene (aproximativ un milion)”.

Totodată, ministrul de Externe s-a întâlnit cu Douglas Alexander, membru al Camerei Comunelor și ministru al Afacerilor Externe în cabinetul „din umbră” al Partidului Laburist (de opoziție), și cu speaker-ul Camerei Lorzilor, baroneasa D”Souza.

În marja vizitei sale de lucru la Londra, ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a susținut, joi, la Institutul Regal al Serviciilor Unite pentru Studii privind Apărarea și Securitatea (RUSI), un discurs cu titlul „Parteneriatul Estic al Europei: agenda pentru prosperitate și securitate”.

Discursul șefului diplomației s-a axat pe prezentarea summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013. În acest context, Titus Corlățean a subliniat rolul României ca „promotor major” al parteneriatului Uniunii Europene cu statele din Vecinătatea Estică, cu accent pe relația cu Republica Moldova și cu statele din regiunea Mării Negre.