Legumele românești ajung în supermarketuri. Ce au făcut niște fermieri din Olt ca să nu-și mai vândă legumele doar la piață

Publicat: 02 08. 2014, 16:26

Legume pur românești pot fi găsite într-o rețea de supermarketuri, inițiativa aparținând unei cooperative din județul Olt.

Potritivit Yahoo News, 200 de locuitori din Izbiceni și Vișina s-au înscris în această cooperative, afiliată la Federația Agrostar. Sub numele de „Țara mea”, peste 70 de tone de legume proaspete, provenite de la legumicultorii din județul Olt, au intrat pe piață de la 1 iulie.

Inițiativa face parte din programul de susținere a producătorilor agricoli autohtoni.

„Federația Agrostar, în colaborare cu autoritățile locale, a reușit să pună bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alți producători agricoli, că dacă se asociază pot rezolva și problema desfacerii producției. Cooperativa va furniza marfă constant, în perioada martie-noiembrie. În aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative și în alte domenii, cum ar fi producția fructe și produse lactate, iar  colaborarea dintre Agrostar și Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis față de acest proiect, se va extinde la nivel național. Fiecare magazin Kaufland va avea o insulă ‘Țara mea”, unde se vor găsi produse ale cooperativelor membre Agrostar”, a declarat președintele Federației, Niculae Ștefan, potrivit Yahoo News.