Lider al lumii interlope din Prahova, 6 ani de închisoare pentru înșelăciune, șantaj și furt

Publicat: 23 05. 2015, 15:40

Judecătorii Tribunalului Dâmbovița au dispus pedepse cu închisoarea de până la șase ani într-un dosar în care unul dintre liderii lumii interlope din județul Prahova și membrii familiei acestuia au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune, șantaj și furt.

Astfel, la finalul unui proces care a durat trei ani, judecătorii l-au condamnat la șase ani de închisoare pe Zamfir Sandu, zis Austrianu, liderul grupului de interlopi, aflat în închisoare după ce a fost condamnat în alte cauze penale.

În același dosar, magistrații i-au condamnat pe trei dintre fiii lui Austrianu la pedepse de cinci ani și șase luni, cinci ani, respectiv patru ani de închisoare, iar pe soția lui Zamfir Sandu, Irina Sandu, la patru ani și șase luni de închisoare.

De asemenea, una dintre nurorile lui Austrianu a fost condamnată la trei ani și opt luni de detenție, iar unul dintre apropiații clanului interlop, Paul Ion Bușa, a primit o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare, după ce a fost trimis în judecată pe motiv că a amenințat cu moartea o persoană și pe membrii familiei acesteia, pentru a-i determina să dea diverse sume de bani clanului de interlopi.

Sentința Tribunalului Dâmbovița nu este definitivă, putând fi contestată.

Clanul condus de Sandu Zamfir este una dintre cele mai cunoscute grupări interlope din județul Prahova, membrii acestui adunând, în total, aproximativ o sută de dosare de cercetare penală în ultimii ani.

De numele lui Sandu Zamfir este legată condamnarea fostului șef al secției Penale a Tribunalului Prahova, fostul judecător Dumitru Rebegea, trimis în judecată de DNA și condamnat pentru luare de mită, sub acuzația că a primit bani pentru a-i elibera din arest preventiv pe membrii grupului de interlopi.

Dosarul în care Tribunalul Dâmbovița a dispus sentința de condamnare a lui Austrianu și a membrilor familiei sale datează de mai mulți ani, iar în acest caz s-au constituit părți civile persoane fizice, dar și o firmă de la care interlopii au cumpărat mașini de lux în baza unor avansuri, iar ulterior autovehiculele erau înmatriculate cu acte false, proprietarii fiind păgubiți.

Printre victimele interlopilor se numără și cântărețul de muzică populară Tinu Vereșezan, de la care interlopii au luat un autovehicul BMW X6 pentru care au achitat doar un avans de câteva mii de euro. Vereșezan este singura dintre părțile vătămate care a reușit să-și recupereze mașina. Alte persoane care s-au constituit părți vătămate în acest dosar au de recuperat sume totalizând zeci de mii de euro, reprezentând contravaloarea unor mașini de lux precum BMW X5, Audi A8, Porsche Cayenne, Audi A 4 și Audi Q7.