Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară

Redactor:
Firuta Flutur
Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară
Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, care execută în prezent o pedeapsă de 3 ani și 6 luni la Penitenciarul Rahova după condamnarea din dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, a dat în judecată Inspecția Judiciară la Curtea de Apel București.

Liviu Dragnea cere magistraților Curții de Apel București anularea unei rezoluții a Inspecției Judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o rezoluție a Inspecției Judiciare prin care a fost clasată o plângere depusă de fostul președinte PSD ce vizează activitatea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan.

Inspectorii care au analizat plângerea lui Liviu Dragnea au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârșirea unei abateri disciplinare, prin urmare a fost dată soluția de clasare, contestată acum de fostul lider PSD.

Solicitarea lui Liviu Dragnea a fost înregistrată luni la Secția de contencios administrativ a Curții de Apel București, nefiind alocat încă un termen de judecată.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat execută în prezent, la Penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisă în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. A fost a doua condamnare definitivă primită de Liviu Dragnea, după cea din dosarul Referendumului.

Actualmente, fostul președinte PSD este cercetat de DNA în dosarul „Tel Drum”, fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

 

Inchide