Luminița Cirstiu-Ninu, judecătoarea dosarului ICA-Voiculescu, numită șefă a secției a II-a penală a Curții de Apel București

Publicat: 30 05. 2014, 15:27
Actualizat: 02 05. 2015, 13:15

Judecătoarea Luminița Cirstiu-Ninu a promovat la CAB și anul trecut. Judecătoarea a condus Tribunalul Teleorman, iar soțul ei este angajat în cadrul CJ Teleorman. CSM a avizat numirea ei la conducerea secției a II-a penale, în ciuda faptului că a promovat la CAB doar de un an, deoarece nu ar exista un criteriu de vechime.

Curtea de Apel București a decis o nouă amânare în dosarul lui Voiculescu, până pe 10 iunie când judecătoarea Cristiu-Ninu și Florică Duță care formeză completul ce deliberează acum în dosar se vor pronunța pe o serie de excepții ridicate de apărători. Dacă aceste solicitări vor fi aprobate există șase mari ca doarul lui Voiculescu să fie tergiversat.

Dan Voiculescu a fost condamnat în acest dosar pe fond la cinci ani de închisoare cu executare. La ultimul termen, dosarul a fost amânat pentru că Stan Mustață, judecătorul care conducea completul a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție judiciară. Judecătorul Stan Mustață a fost acuzat că lua mită pentru soluții penale favorabile. În locul lui Stan Mustață, dosarul va fi judecat de Luminița Cristiu-Ninu.

În acest dosar, Dan Voiculescu este acuzat de fraudarea privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), o fraudă evaluată de procurori la 60 milioane euro. Până acum, Voiculescu a reușit să obțină amânare după amânare, folosind diverse tactici avocățești.