MAE, ultimele informații despre starea românilor răniți în accidentul din Ungaria

Publicat: 26 11. 2017, 15:25
Actualizat: 27 11. 2017, 08:03
Încă un angajat din cadrul Centralei MAE a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus

Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau opt români, ‎dintre care trei români au decedat și cinci cetățeni români au fost răniți.

„Cei cinci cetățeni români răniți au fost transportați la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceștia a fost externat, iar ceilalți patru au fost supuși unor investigații medicale amănunțite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menționăm că în cursul dimineții zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internați cetățenii români, pentru a-i vizita și pentru a le acorda asistență consulară”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, remis duminică MEDIAFAX.

În ceea ce privește românii care au murit în urma accidentului, MAE precizează că oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților competente și a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite.