MAE va angaja o firmă americană de consultanță pentru eliminarea vizelor de intrare în SUA

Publicat: 15 02. 2012, 09:33
Actualizat: 18 05. 2012, 19:40
România va participa la o acțiune comună a unor state membre UE pentru eliminarea vizelor necesare intrării pe teritoriul Statelor Unite, urmând ca Ministerul Afacerilor Externe să încheie în acest sens un contract de consultanță cu o firmă specializată americană, în valoare de 84.000

România va participa la o acțiune comună a unor state membre UE pentru eliminarea vizelor necesare intrării pe teritoriul Statelor Unite, urmând ca Ministerul Afacerilor Externe să încheie în acest sens un contract de consultanță cu o firmă specializată americană, în valoare de 84.000 dolari.

Participarea României, alături de alte state membre ale Uniunii Europene, la acțiunea comună de susținere a includerii în Programul Visa Waiver ("Programul de Scutire de Vize") al Administrației SUA a fost aprobată în ședința de miercuri a Guvernului.

Ministerul Afacerilor Externe va încheia un contract de consultanță cu o firmă specializată din Statele Unite pentru această acțiune. Finanțarea va fi asigurată din bugetul MAE pe 2007 și 2008, în limita echivalentului în lei al sumei de 84.000 dolari, conform deciziei Executivului.

Accesul cetățenilor români pe teritoriul SUA este permis în prezent pe baza vizei acordate de autoritățile americane. (Mediafax)