Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și o călugăriță, reținuți pentru evaziune fiscală

Publicat: 22 07. 2017, 15:20

Surse din Poliție au declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că liderul grupării este preotul Gabriel Popa, manager al Arhiepiscopiei Tomisului. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Alături de Popa, au mai fost reținuți călugărița Anișoara Duna și un director de achiziții din cadrul Regiei Autonome de Transport București, Florin Badiu, potrivit surselor citate.

Reținerile vin după ce, vineri, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au făcut 25 percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Buzău și Constanța, într-un dosar penal în care sunt cercetate persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu articole textile.

Cei în cauză, respectiv membrii unui grup infracțional format din 13 persoane, cu atribuții bine determinate și vârste între 27 și 57 de ani, au fost prinși în timp ce descărcau un TIR cu haine, la un depozit din județul Ilfov, potrivit unui comunicat al Poliției Române, remis sâmbătă MEDIAFAX.

În urma verificărilor, au fost ridicate documente, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.

Controalele continuă și sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea efectuând 45 de controale, la punctele de lucru ale firmelor implicate în circuitul comercial.

Potrivit anchetatorilor, pe raza Capitalei și a județului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de TIR-uri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale, către comercianți din județul Ilfov, precum și în județe din Moldova.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăți cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrărI către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei.