Măsura care ar putea reduce abandonul școlar. Ce promite ministrul Educației

Publicat: 26 08. 2016, 14:58
Actualizat: 30 08. 2016, 15:47

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, în care vorbește despre abandonul școlar, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat lansarea în dezbatere publică a OUG care modifică art. 84 alin. (3) și art. 105 alin. (2) lit. e) din Legea educației naționale nr. 1/2011, prin care naveta elevilor ar urma să fie decontată integral.

„Abandonul școlar reprezinta una dintre problemele cu care se confruntă educația, cauza principală pentru existența acestei situații fiind dată de lipsurile materiale.

Trecerea de la gimnaziu la liceu înregistrează, an de an, pierderi mari în rândul celor care ar trebui să își continue studiile. Lipsa banilor face ca elevii să renunțe la școală, pentru că naveta este costisitoare pentru familie.

Pentru că ne dorim ca toți acești copii să vină la școală, și astfel, să își poată contura un viitor mai bun, vom interveni prin adoptarea unei ordonanțe de urgență care să facă posibil decontul integral al navetei elevilor.

Lansăm astăzi în dezbatere publică proiectul de ordonanță, care să poată fi adoptat înaintea începerii anului școlar 2016- 2017″, a scris Mircea Dumitru pe pagina sa de Facebook.