Medicul Mahler, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Capitală: Va pune reale probleme de asistență medicală. Era o chestiune de zile până să se ajungă aici

Publicat: 13 10. 2020, 14:19
Actualizat: 06 04. 2021, 15:38
Beatrice Mahler cere testarea în masă: „Este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieţi”

Creșterea ratei de infectare c noul coronavirus în Capitală, se resimte și în secțiile de terapie intensivă, spune managerul institutului „Marius Nasta”. „Secția ATI este plină, iar în secția COVID, numărul de pacienți cu forme moderate și severe este în creștere”, a declarat medicul. 

București a ajuns la rata de infectare de 3,11 la mia de locuitori. Medicul Beatrice Mahler atrage atenția că spitalelor le va fi foarte greu să gestioneze această problemă, însă nu imposibil:

„Este o cifră care va pune reale probleme de asistență medicală, dacă vorbim de București. Nu înseamnă că nu avem cum să facem față, dar va fi foarte greu. Următoarele două săptămâni presupun un număr mare de infectări, pacienți care vor avea nevoie de asistență, de un pat de spital și așa cum știm, locurile care se eliberează, mă refer la secțiile COVID este mult mai mic decât nevoia. Va fi dificil să se monitorizeze respectivele zone, dar nu imposibil. Fiecare dintre noi, cei care locuim în zonele respective, va trebui să respectăm regulile impuse”, a declarat Beatrice Mahler pentru Libertatea.

Dr. Mahler: Din păcate, numărul de cazuri este în creștere, la fel și rata de infectare

Medicul Beatrice Mahler spune că secțiile de terapie intensivă din cadrul spitalului pe care îl conduce sunt pline, iar pacienții cu forme moderate sau severe de Covid-19 sunt din ce în ce mai mulți.

„Era o chestiune de zile. Din păcate, numărul de cazuri este în creștere, la fel și rata de infectare. Acest lucru se resimte și la Spitalul Marius Nasta Beatrice Mahler, manager Marius Nasta. La Marius Nasta, secția ATI este plină, iar în secția COVID, numărul de pacienți cu forme moderate și severe este în creștere. Cercetarea privind infecția cu COVID și răspunsurile legate de imunitate sunt abia la început. Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și să acționăm în sensul în care să ne protejăm fiecare dintre noi, protejându-i pe cei de lângă noi.