Metropolitan Life: 45% din angajați, dispuși să dea lunar până la 100 lei pentru asigurare de sănătate

Publicat: 25 11. 2014, 21:18

Potrivit reprezentantului companiei, conform unui studiu, alte opt procente dintre angajați nu sunt dispuși să investească nimic într-o asigurare de sănătate potrivită, 28 la sută dintre cei chestionați ar investi între 101 și 200 de lei pe lună, iar 13 procente, mai mult de 200 de lei lunar.

Studiul a mai arătat că 78 la sută dintre cei întrebați au răspuns că își doresc ca beneficiarul asigurării de sănătate să fie familia.

Potrivit aceleiași cercetări, 42 la sută dintre respondenți au spus că au asigurare de sănătate, iar 67 la sută, abonament medical.

În ceea ce privește nivelul de acoperire a costurilor cu serviciile medicale, 61 la sută dintre cei întrebați au răspuns că abonamentul medical a acoperit toate costurile, iar 80 la sută au spus că asigurarea de sănătate a acoperit toate costurile.

Pentru angajatori, beneficiile valorizate cel mai mult sunt pachetele pentru sănătate în care abonamentul medical oferă servicii de prevenție, investigații cu discount, o relație bună cu furnizorul și, nu în ultimul rând, calitatea ridicată a serviciilor, dar și asigurarea de sănătate, care include acoperire pentru situații dificile, de urgență, sau accidente o gamă largă de servicii medicale, acoperirea întregului cost, precum și o rețea națională extinsă de instituții medicale.

De asemenea, angajatorii își doresc pachete de sănătate personalizate pe diferite categorii: vârstă, sex, angajați cu copii, zona geografică, risc profesional.

Studiul a fost realizat în octombrie de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), în rândul a peste 300 de angajați cu vârsta de peste 30 de ani, reprezentând companii multinaționale și naționale cu peste 100 de angajați, și a 13 angajatori, dintre care 40 la sută companii locale și 60 la sută companii multinaționale cu domenii de activitate diferite (maximum două din același domeniu).

La conferința Mediafax Talks About Health Reform, organizată cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care are ca parteneri Metropolitan Life și Terapia Ranbaxy, au fost abordate teme precum stadiul actualizării noii liste de medicamente, cardul de sănătate, legea malpraxisului, dosarul electronic, reabilitarea unităților sanitare cu probleme și necesitatea asigurărilor de sănătate.