Ministerul Educației, despre situația din Capitală: „Este inadmisibil ce se întâmplă în București!” Monica Anisie explică ce se întâmplă cu after-school-urile, creșele și universitățile

Redactor:
Alexandra Mortu
Ministerul Educației, despre situația din Capitală: „Este inadmisibil ce se întâmplă în București!” Monica Anisie explică ce se întâmplă cu after-school-urile, creșele și universitățile
Ministerul Educației, noi precizări cu privire la situația școlilor din țară. 3.014 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară cursurile exclusiv online, dintre care 382 au avut cazuri de COVID-19 / Sursă foto: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat care sunt instituțiile de învățământ din București care răman deschise marți, 20 octombrie, prima zi în care se implementează scenariul în privința școlilor din Capitală.

Monica Anisie a comentat și atitudinea pe care a avut-o prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, după ce incidența cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile din București raportată la mia de locuitori a depășit pragul de 3, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul Educației, despre prefectul Capitalei: Nu a înțeles ce trebuie să facă!

„Este inadmisibil ce se întâmplă la nivelul municipiului București. Cu toate că am avut o întâlnire încă de marți, 13 octombrie, cu prefectul, nici la acest moment, prefectul nu a înțeles ce trebuie să facă în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Monica Anisie.

De asemenea, aceasta a explicaqt și ce unități de învățământ din Capitală vor funcționa potrivit scenariul roșu, respectiv în regim online.

Ce se întâmplă cu after-school-urile, creșele și universitățile

„Vreau să-i anunț pe toți părinții că, în conformitate cu ultima decizie a Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență, unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, își vor desfășura activitatea didactică în sistem online. Deci, se vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile. În ceea ce privește hotărârea 24, emisă de Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență, fac precizarea că aceasta a fost modificată. Deci, creșele, afterschool-urile și universitățile rămân deschise. Mai mult decât atât, știm că în conformitate cu prevederile legale, universitățile decid prin Senatul universitar modalitatea în care își vor desfășura cursurile.

Nu Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență pentru decide cu privire la desfășurarea cursurilor în universități”, a anunțat ministrul Educației.

Monica Anisie a făcut câteva precizări și despre posibila demitere a prefectului Capitalei, despre care a declarat că nu are informații.

„Dar nici nu se mai poate continua în acest stil la nivelul municipiului București. Și în alte județe am vorbit cu prefecții la telefon, ne-am sfătuit cu privire la procesul pe care trebuie să-l realizeze pentru desfășurarea online a cursurilor, dar nicăieri nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat la nivelul municipiului București”, a punctat aceasta.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Aceste semne zodiacale sunt foarte narcisiste. Taurul încerca întotdeauna să se dovedească că este mai...
Inchide