Ministrul de Interne, după tragedia de la Constanța: Este inadmisibil ca în România anului 2021, IJSU să nu fie dotate cu o pernă pneumatică

Ministrul de Interne, după tragedia de la Constanța: Este inadmisibil ca în România anului 2021, IJSU să nu fie dotate cu o pernă pneumatică
Ministrul de Interne, după tragedia de la Constanța: Este inadmisibil ca în România anului 2021, IJSU să nu fie dotate cu o pernă pneumatică / Sursă FOTO: Emanuel Titus Ilieși - Mediafax Foto
Publicat: 17/02/2021, 16:34
Actualizat: 17/02/2021, 16:36

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, 17 februarie, faptul că este „inadmisibil” ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu perne pneumatice. De asemenea, acesta a anunțat că se vor găsi soluții pentru achiziționarea de astfel de echipamente. 

Lucian Bode a făcut declarații referitoare la dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă în contextul în care o femeie din Constanța a decedat după ce s-a aruncat de la balcon deoarece apartamentul îi fusese cuprins de flăcări și nu mai putea ieși pe ușă.

„Din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu o astfel de pernă pneumatică. Astăzi i-am chemat pe cei de la DSU să-mi prezinte o evaluare ce ar însemna să achiziţionăm un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judeţean. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată. Există doar patru astfel de echipamente la nivel naţional. Este inadmisibil şi le-am spus colegilor de la DSU să demareze de urgenţă achiziţia acestor echipamente absolut necesare, iată, în astfel de situaţii tragice”, a susținut ministrul de Interne.

De asemenea, acesta a precizat că unul dintre motivele pentru care au fost trimise echipe de control la Constanţa este legat de „neconcordanţe”.

Lucian Bode: Ancheta va lămuri de ce sunt neconcordanțe în ceea ce privește timpii

„Am văzut prima comunicare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, după care a venit altă comunicare, timpii… există aceste neconcordanţe în ceea ce priveşte timpii, ancheta le va lămuri”, a declarat Lucian Bode.

Totodată, acesta a precizat că „este puţin important” ce explicații îi dau reprezentanții ISU lui, ci este important ce declarații fac aceștia în fața anchetatorilor.

„(…) S-a deschis şi o anchetă penală şi vor trebui să dea explicaţii toţi cei care au avut responsabilitatea să comunice exact cum au procedat şi să trimită în timp – când spun în timp, spun să ajungă la faţa locului pentru a salva persoana aflată în apartament, un destin tragic, când ne gândim că persoana respectivă era deja salvată, ieşise pe hol şi s-a întors să-şi ia un laptop”, a explicat acesta.

„Mi se pare anormal ca în 2021 ISU să nu aibă echipamente”

De asemenea, ministrul a anunțat că se vor lua măsuri în urma acestei tragedii după ce ancheta va fi gata, însă a subliniat că este „absolut anormal ca în România anului 2021 inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie echipate” cu astfel de saltele pneumatice.

Lucian Bode a anunțat că șeful DSU, Raed Arafat, va explica în mod public de ce nu au fost achiziționate perne pneumatice.

„Măsurile punctuale le voi lua imediat ce primesc rezultatele anchetei. Mi se pare anormal ca în 2021 ISU să nu aibă echipamente. Am vorbit cu Raed Arafat şi dânsul va da explicaţii publice de ce anume nu s-au achiziţionat aceste perne pneumatice până în acest moment. Sper ca în acest an să intre în dotarea inspectoratelor judeţene. Le-am cerut să găsească soluţii, dacă se poate să achiziţionăm aceste saltele pneumatice din fonduri europene, pentru că avem această posibilitate, dar în câteva zile vom lămuri exact din ce fonduri, câte anume achiziţionăm, care sunt costurile. Ne dorim ca acest lucru să se clarifice cât mai repede”, a conchis ministrul de Interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult