Cazul femeii care a murit în timp ce încerca să se salveze din calea unui incendiu: De ce nu a putut fi salvată de pompierii ISU / Momentul șocant în care cade de pe bloc – VIDEO

Publicat: 16/02/2021, 17:54
Actualizat: 16/02/2021, 19:46

Cazul femeii în vârstă de 65 de ani care a încercat să se salveze din calea unui incendiu, dar a decedat încercând să coboară pe bloc, a șocat o comunitate întreagă. ISU Constanța transmite că femeia nu a putut fi salvată din cauza faptului că pompierii ajunși la fața locului nu aveau o autospecială cu scară, astfel încât a fost trimisă una aflată la 8 kilometri distanță, însă era deja prea târziu la momentul respectiv.

Femeia din Constanța probabil că ar fi putut fi salvată dacă pompierii ajunși la fața locului interveneau cu o autospecială cu scară și saltea pe care aceasta să sară. Victima a încercat să se salveze din calea unui incendiu și a stat pe balcon minute în șir în speranța că autoritățile o vor scoate teafără și nevătămată din apartamentul incendiat, însă, în cele din urmă, a decis să își ia viața în propriile mâini și să coboare pe bloc.

Incendiul a avut loc la domiciliul acesteia, situat la etajul 6 al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Presa locală relatează că soțul femeii a reușit să se salveze ieșind din apartament, însă aceasta se întorsese să ia ceva, dar nu a mai putut părăsi incinta pe ușă, ci a fost nevoită să se retragă pe balcon.

De ce nu au putut interveni pompierii pentru salvea femeii aflate pe balcon

Un reprezentant al ISU contactat de hotnews.ro a explicat de ce pompierii ajunși la fața locului nu au putut interveni cu o scară sau cu o saltea.

„Pentru că inspectoratul nu este dotat, nu există în dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat și s-au înlocuit cu alte mijloace de intervenție la înălțime – autoscări mecanice. Se vor verifica toate aspectele”, a declarat Anca Chiriță, reprezentant ISU Constanța.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la 2 minute după ce femeia căzuse de pe bloc

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, a transmis și ISU Dobrogea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA