Ministrul Pop anunță schimbări drastice, după ce elevii au mimat acte sexuale la un bal al bobocilor din Cluj

Publicat: 26 10. 2017, 10:00

„În contextul incidentului de la Cluj-Napoca, statutul elevului trebuie regândit de așa manieră încât să nu mai existe interpretări. Calitatea de elev se exercită atât în interiorul, cât și în exteriorul școlii. Mizez pe implicarea asociațiilor de părinți și a profesorilor și aștept propuneri de îmbunătățire a statutului”, a declarat ministrul Educației, Liviu Marian Pop.

De asemenea, Liviu Pop a precizat că în urma analizei efectuate de Consiliul Elevilor Cluj, s-a decis demiterea din acest for a reprezentanților Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” din Cluj-Napoca, aceștia fiind direct implicați în organizarea evenimentului în cauză.

Directorul Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” Cluj-Napoca, Doina Angela Roșca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că manifestarea respectivă nu a fost organizată de școală, iar la aceasta nu a fost prezent niciun cadru didactic.

„Vom desfășura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituții, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acțiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic și noi de ani de zile nu organizăm în numele școlii așa ceva, părinții știu, elevii știu. În mediul privat ce face fiecare… Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, școala nu poata asigura paza și ordinea, poate scăpa situația de sub control”, a spus Roșca.

În fotografiile postate pe o rețea de socializare, se văd elevele în genunchi, care mimează sexul oral prin decojirea unei banane pe care băieții o țin între picioare, după care bananele sunt mâncate.

Balul Bobocilor de la Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” Cluj-Napoca a avut loc în 20 octombrie într-un club situat în zona complexului studențesc Hasdeu.