Ministrul Sănătății vrea anchetă în cazul americancei de la baza Deveselu. Cum a ajuns femeia să fie „internată” acasă la doctorul care a tratat-o

Publicat: 03 08. 2015, 14:55
Actualizat: 27 09. 2018, 22:37

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății (MS), Oana Grigore, a precizat că ministrul Nicolae Bănicioiu a solicitat Direcției de Sănătate Publică din Olt, dar și celei din Dolj să verifice din ce cauză angajata bazei militare Deveselu a fost plimbată între spitale și cum a ajuns să fie tratată la domiciliul unui medic.

„Ministrul a cerut celor două direcții de sănătate publică un raport privind acest caz”, a declarat Oana Grigore.

O americancă, inginer la baza militară de la Deveselu, a ajuns să fie tratată de o doctoriță din Craiova în propriul birou și apoi la ea acasă întrucât, deși avea pneumonie și necesita spitalizare, nu au existat locuri libere în mai multe spitale la care a mers.

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București se arată că Sandy Higgins, care lucrează ca inginer la baza de la Deveselu și care a avut o formă severă de pneumonie și probleme respiratorii, „nu a reușit să fie internată de urgență din cauza lipsei locurilor din primele două spitale românești la care a ajuns”.

„Sandy a avut însă norocul să întâlnească doi medici deosebiți, Diana și Robert Medregoniu. Vorbitori fluenți de engleză și convinși că sprijinul emoțional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să își revină, chiar dacă a fost nevoie să o găzduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o traumă avea sa ducă la o profundă legatură personală medic-pacient?”, scrie în mesajul postat pe site-ul de socializare.

Potrivit Digi24.ro, totul s-a întâmplat în luna martie, când Sandy Higgins s-a simțit rău și a mers la medicul bazei militare de la Deveselu, ulterior ea fiind trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost diagnosticată cu pneumonie, afecțiune care necesita internare. Femeia a refuzat însă internarea întrucât ar fi trebuit să împartă patul cu altă pacientă, iar ulterior a mers la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde s-a confruntat cu aceeași situație, medicii trimițând-o la Spitalul de Boli Infecțioase, însă nici acolo nu erau rezerve libere.

Aici însă, ea a fost consultată, iar diagnosticul a fost reconfirmat, medicul luând decizia să își transforme, provizoriu, biroul într-un salon. Întrucât starea de sănătate a femeii s-a îmbunătățit și urma să înceapă week-endul, doctorița respectivă a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată, arată sursa citată.