Minor din Dâmbovița, beat la volan! A provocat un accident, după care a fugit de la fața locului. Ce alcoolemie avea puștiul

Publicat: 15 10. 2020, 09:03
Minor din Dâmbovița, beat la volan! A provocat un accident, după care a fugit de la fața locului. Ce alcoolemie avea puștiul

Un copil în vârstă de 14 ani din orașul Răcari, județul Dâmbovița, s-a urcat în stare de ebrietate la volan, după care a făcut accident. Minorul a fugit de la fața locului, iar polițiștii i-au făcut dosar penal.

Băut la volan, puștiul a intrat cu mașina într-un stâlp după care, speriat, a părăsit locul accidentului. O femeie care a văzut mașina abandonată a alertat poliția la 112.

Oamenii legii s-au deplasat rapid la fața locului, unde au constatat că șoferul mașinii apucase să fugă. Ulterior, acesta a fost identificat la spitalul din Titu, unde ar fi fost dus de părinții lui.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Minor beat la volan. I s-a întocmit dosar penal

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovechiul sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În prezent, poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi stării de fapt.

OMS, avertisment pentru șoferi

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează în raportul Global Road Safety Raport 2015, că o alcoolemie de între 0,20 mg/l si 0,50 mg/l prezintă un risc de cel puțin trei ori mai mare de a muri într-un accident de mașină decât cei care nu consumă alcool înainte de a conduce.

Acest risc crește de șase ori pentru o concentrație de 0,50 mg/l – 0,80 mg/l. In plus, consumul de alcool înainte de a conduce o mașină este asociat și cu alte comportamente foarte riscante la volan, cum ar fi viteza excesivă și lipsa centurii de siguranță, ceea ce poate cauza accidente grave.

Cei mai expuși accidentelor cauzate de alcool sunt șoferii tineri și cei care abia și-au luat permisul. Riscul de accident este de 3 ori mai mare la tineri față de persoanele peste 30 de ani, indiferent de concentrația în sânge a alcoolului.