Miting de solidaritate la Cluj pentru familia Smicală: Peste 150 de participanți – VIDEO

Publicat: 01 12. 2019, 17:03

Participanții la mitingul de solidaritate cu familia Cameliei Smicală s-au adunat, duminică, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având afișe în limbile română și engleză cu mesaje precum „Mobilizare pentru Maria și Mihai, copii ținuți cu forța în orfelinate în Finlanda”, „Finlanda, redă-i pe Maria și Mihai înapoi mamei lor”, „Românii sunt solidari cu Maria și Mihai”, „MAE – România înseamnă Mihai și Maria”, „Finlanda, lasă-i pe Maria și Mihai să plece acasă”.

„Ziua Națională este ziua tuturor românilor, o zi în care ne-am solidarizat cu toți românii. Ne-am adunat să susținem familia Cameliei Smicală din Finlanda, care are doi copii, pe Maria și Mihai, ținuți prizonieri de statul finlandez. Cerem autorităților din Finlanda să-i lase pe acești copii să ajungă lângă mama lor, ca această familie a Cameliei Smicală să fie reîntregită. Vrem să transmitem un semnal că se poate. Care lege din lume poate să separe părinții de copii sau copiii de o mamă? Niciuna”, a spus unul dintre organizatorii mitingului.

În cadrul acțiunii, cei prezenți au cântat imnul național al României și cântece patriotice.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forță.

Video: Mediafax.ro