Mona Pivniceru, despre raportul pe Justiție: În privința MJ raportul este pozitiv

Publicat: 30 01. 2013, 19:05
Actualizat: 10 05. 2015, 14:33

Mona Pivniceru susține că raportul pe Justiție al Comisie Europene este pozitiv în privința activității Ministerului Justiției. „Raportul este pozitiv în ansamblul lui”, a declarat Pivniceru în cadrul unei conferințe de presă. Comisia Europeană a publicat raportul pe Justiție în care România este criticată dur în special în privința independenței justiției.

Mona Pivniceru a mai subliniat că MJ a făcut toți pașii necesari pentru ca cele patru coduri de procedură să intre în vigoare.

Raportul pe Justiție al Comisie Europene, prezentat, miercuri 30 ianuarie arată că noua putere nu s-a achitate de o parte din cele 11 angajamente convenite în vara anului trecut. Cele mai aspre critici privesc indepedența sistemului judiciar și faptul că politicienii cu probleme de integritate încă ocupă funcții de ministru și de parlamentar. Raportul mai consemnează faptul că există intimidări și hărțuiri la adresa unor persoane din instituțiile statului, precum ANI, Curtea Constituțonală, Înalta Curte de Casație și CSM în special prin intermediul presei. Raportul CE