Motivul incredibil pentru care un stadion din Gorj este luminat non-stop, deși nicio echipă de fotbal nu joacă acolo

Publicat: 01 04. 2017, 22:26
Actualizat: 02 10. 2018, 18:00

În timp ce în municipiul Motru, mai multe străzi au rămas fără curent pentru reducerea consumului de electricitate, în comuna Berlești, stadionul din localitate este luminat toată noaptea.

Cu o populație de aproximativ 2.500 de persoane și facturi de aproape 3.000 de lei lunar, reprezentanții Primăriei Berlești preferă să lumineze stadionul deși nu există echipă de fotbal, aceștia motivând că, pe întuneric, camerele de supraveghere nu ar surprinde hoții.

Cele mai puternice becuri din localitate, de 100 de wați, sunt lăsate aprinse pe stadion, de seara până dimineața.

„Funcționează și în timpul nopții, pentru că acolo este o construcție în care am avut niște materiale și se fură. Avem o cameră de supraveghere care monitorizează zona aceea și, dacă stingem becurile, nu s-ar mai vedea nimic. Am luat măsuri în toată comuna, avem lămpi cu leduri economice, în comună sunt mai mici, de 35 de de wați. Avem 200 în toată comuna, dar mari sunt decât la stadion, patru lămpi de 100 de wați”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Constantin Matei, viceprimarul comunei Berlești.

Primarul susține că facturile nu depășesc 3.000 de lei lunar și nu reprezintă, deocamdată, o problemă achitarea acestora.

„Se aprind seara, se sting dimineață. Noi avem ceva acolo în construcție, sunt materiale acolo și, dacă seara este întuneric, e posibil să dispară. În timpul zilei nu sunt aprinse. Nu avem echipă de fotbal, e pentru tineret, mai vin tineri seara și joacă fotbal. Cu facturile suntem la zi”, a precizat Iulian Berlescu, primarul comunei Berlești.

Materialele de construcții amplasate în incinta stadionului vor fi folosite de autorități pentru construirea unei săli de festivități în zonă.