Muncitorii români care au lucrat la blocul unde a izbucnit focarul de COVID-19 au decis să rupă tăcerea! Cum îi exploatau dezvoltatorii imobiliari & în ce condiții erau cazați muncitorii indieni (EXCLUSIV)

Publicat: 24 08. 2020, 16:07
Actualizat: 06 04. 2021, 16:30
Polițiștii și jandarmii au înconjurat blocul la care lucrau cei 108 muncitori indieni

Dezvoltatorii imobiliari care i-au angajat pe cei peste 100 de muncitori indieni, în mijlocul cărora a izbucnit focarul de coronavirus, sunt acuzați de mai mulți muncitori români că nu le-ar fi plătit salariile și că îi obligau să lucreze în ”condiții inumane”. Aceștia au povestit, pentru Gândul.ro, ce metodă foloseau constructorii pentru a reduce costurile prin neplata sumelor de bani datorate angajaților.

La scurt timp după ce DSP a descoperit un focar de coronavirus pe un șantier din București, unde lucrau 108 muncitori aduși din India, dintre care 32 au fost deja internați după ce au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în spațiul public au început să apară informații legate de cei doi investitori imobiliari care controlează Metropolitan Residence.

Despre Robertino Georgescu și Dan Drăgulin s-au vehiculat informații că ar fi apropiați ai lumii interlope și multora dintre proprietarii apartamentelor cumpărate de la ei le-ar fi fost teamă să se plângă de calitatea locuințelor.

În acest context, unii dintre muncitorii români care au lucrat pentru cei doi au dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul.ro, cum ar fi fost păcăliți de cei doi oameni de afaceri și care ar fi fost adevăratul motiv pentru care aceștia au ajuns să angajeze oameni veniți tocmai din India.

Muncitorii erau dați afară înaintea zilei de salariu

Sursele citate au mărturisit că ar fi fost angajați pentru lucrare, contra unor salarii bune, însă, atunci când ziua de leafă s-a apropiat, constructorii i-au dat afară fără să le dea niciun ban și au adus, în schimb, alți muncitori.

După ce, spun ei, dezvoltatorii ar fi tras pe sfoară, în felul acesta, mai multe echipe, ar fi decis să apeleze la lucrători indieni, angajați pe salarii foarte mici și care au acceptat să locuiască în condiții mizere, fără apă curentă, înghesuiți în niște containere din tablă.

De altfel, tocmai condițiile în care locuiau indienii au dus și l-a îmbolnăvirea celor 32 de oameni, care au fost deja internați de urgență. În același timp, restul de 76 de muncitori au fost ridicați cu autobuze ale ISU și duși, în izolare, în spații care aparțin Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 4.