Nancy Pelosi: Statele Unite nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul

Publicat: 05 08. 2022, 10:35
Actualizat: 05 08. 2022, 10:35
Sursa FOTO: wikimedia.org

Statele Unite nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul, a declarat, vineri, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în cursul unei conferinţe de presă la Tokyo, după vizita în Taiwan care a provocat furia Chinei.

„Nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne să mergem acolo. Am avut vizite la nivel înalt, ale senatorilor în primăvară, în mod bipartizan şi nu îi vom lăsa să izoleze Taiwanul”, a spus aceasta.

În momentul acesta, Nancy Pelosi se află în Japonia, ultima etapă a turneului său asiatic, lucru care a supărat China.

Acest turneu în regiune „nu a vizat schimbarea statu-quo-ului aici în Asia, nici schimbarea statu-quo-ului în Taiwan”, a mai precizat Nancy Pelosi.

Nancy Pelosi le asigură pacea cetățenilor din Taiwan

Ajunsă la vârsta de 82 de ani, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, susține că vizita s-a referit strict la o lege adoptată de Congresul american în 1979.

Această vizită, a spus ea, „s-a referit la ‘Taiwan Relations Act’ „, o lege adoptată de Congresul american în 1979 şi care caracterizează relaţiile dintre Statele Unite şi Taiwan, dar şi „politica SUA/China, toate legile şi acordurile care au stabilit care este relaţia noastră”., a mai precizat Pelosi, potrivit Agerpres.ro.

„Este vorba de instaurarea păcii în strâmtoarea Taiwan şi de menţinerea statu-quo-ului”, a adăugat Nancy Pelosi, lăudând, în acelaşi timp, „marea democraţie” din Taiwan cu „economia sa înfloritoare” şi „respectul pentru întreaga sa populaţie”, potrivit surselor citate.