New York și San Francisco au declarat stare de urgență din cauza variolei maimuței

Publicat: 30 07. 2022, 15:44
Actualizat: 30 07. 2022, 15:47
Sursă Foto: Profimedia

Statul New York și San Francisco au declarat stare de alertă publică pe fondul focarului în creștere de variolă a maimuței.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat o ”urgență globală” weekendul trecut. Totodată, administrația Biden ia în considerare introducerea stării de urgență la nivel național.

Peste 40% dintre cele 4.907 cazuri de variola a maimuței confirmate în SUA au fost raportate în California și New York. Guvernatorul statului New York a declarat stare de urgență.

”Declar stare de urgență pentru a consolida eforturile noastre continue de a ne confrunta cu focarul de variolă”, a scris Hochul pe Twitter.

Și comisarul de Stat al New York-ului a avut ceva de spus despre această stare de urgență. Acesta a declarat-o ca fiind „O amenințare iminentă pentru sănătatea publică.”

”Această declaraţie înseamnă că departamentele locale de sănătate implicate în activităţi de răspuns şi prevenire vor putea accesa o rambursare suplimentară de stat, după ce alte surse de finanţare federale şi de stat vor fi maximizate, pentru a proteja toţi new-yorkezii şi, în cele din urmă, pentru a limita răspândirea variolei maimuţei în comunităţile noastre.”a spus Mary T. Bassett.

Primarul din San Francisco, îngrijorat de sănătatea cetățenilor

London Breed, primarul orașului San Francisco, a anunțat joi seară o stare de urgență locală, susținând că numărul de cazuri de variola a maimuței s-a dublat, ajungând la 261 în doar o săptămână.

De asemenea, ea a spus că această mișcare va mobiliza resursele, va accelera planificarea pentru situații de urgență și va permite rambursarea cheltuielilor viitoare de către guvernele de stat și federale, potrivit Libertatea.ro.