Nicole Tender i-a dăruit Alinei Bica un ceas, o poșetă Vuitton și o statuie de bronz a Justiției

Publicat: 19 06. 2018, 15:18
Actualizat: 26 03. 2019, 11:39

„O cunosc pe Alina Bica din 4 martie 2006, când eram însărcinată în luna a cincea. Pe 4 martie 2006, alături de aparatorul soțului meu, am mers la DIICOT, pentru a-mi da aprobarea de a-l vizita pe Ovidiu Tender pe perioada arestului. În centrul de reținere, inițial a spus că nu-mi aprobă cererea, cu motivarea că nu sunt căsătorită cu el și nu am drept de vizită. Într-un, final mi s-a aprobat cererea de catre Alina Bica. (…) Avocata Laura Vicol este fina mea, iar începând din 2006, Alina Bica s-a împrietenit cu Laura Vicol, unul din apărătorii soțului meu la acel moment. În 2009, după ce soțul meu a fost trimis în judecată de către Alina Bica, m-am întâlnit cu aceasta și cu avocatul Laura Vicol la unul din restaurantele din spatele DIICOT Central. Cu această ocazie, Alina Bica mi-a spus că ea nu are nicio vină pentru acest dosar, referindu-se la dosarul CAROM și că acest dosar a fost fabricat de SRI de la acea vreme și că știe ca este trimis în judecată fara să încalce nicio lege,” a declarat Nicoleta Tender în fața judecătorilor.

Ea a mai adăugat că i-a făcut cadou o statuie de bronz ce reprezenta Justiția, că, când Alina Bica a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiției.

„Era normal să îi cumperi ceva unei persoane la care mergeai în vizită. Când a fost numită secretar de stat, i-am făcut cadou o statuie din bronz care reprezenta Justiția. Nu mi-a cerut, a fost inițiativa mea. (…) I-am mai dat Alinei Bica un ceas Rolex nou, cumpărat de la Paris, care cred că valora 7-8.000 de euro și pe care l-am văzut că îl purta sora ei, Anca. I-am mai făcut cadou o poșetă Luis Vuitton, în valoare de aproximativ 2.000 de euro. La una dintre societățile noastre, l-am angajat pe un apropiat al Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu. A lucrat cu Bica atunci când era secretat de stat la Ministerul Justiției și a fost ofițer de Poliție judiciară în dosarul în care a fost condamnat soțul meu. (…) Alături de soțul meu și de Alina Bica, am fost la reședința ambasadorului Israelului în România. Alina Bica s-a apropiat mai mult de familia noastră datorită relațiilor pe care soțul meu le avea, inclusiv cu ambasadorii. Își dorea foarte mult să ajungă procuror general și spunea că prietenia ei cu Elena Udrea o să o ajute să ajungă procuror general. (…) După instrumentarea DIICOT a unei cauze privind niște tablouri arse, furate din Olanda, i-am făcut cunoștință Alinei Bica cu ambasadorul Olandei și cu soția acestuia”, a mai povestit Nicoleta Tender.

Soția omului de afaceri Ovidiu Tender a precizat că, atunci când dosarul CAROM se afla pe rolul instanței, fosta șefă a DIICOT i-a spus că îi pare rău pentru că l-a arestat pe soțul ei și că dosarul nu „o să țină în instanță”.

„Doamna Bica ne-a pus să vindem unei persoane o fabrică, în rate, de la Făgăraș, unde vărul ei era director general. Pe timpul desfășurării procesului la instanță, Bica i-a spus soțului meu că o să vorbească și că o să-l achite. A spus că o să vorbească cu doamna judecător și cu doamna procuror, lucru care s-a întâmplat, pentru că la termenul din noiembrie 2014, procurorul Curelaru a pus concluzii de suspendare a pedepsei. După ce au apărut fotografii cu Elena Udrea și Alina Bica, în Paris, am înțeles că doamna procuror Silvia Ștefănescu a făcut alte concluzii, de condamnare a soțului meu împreună cu procurorul Codruț Olaru și le-a trimis la instanță”, a mai adăugat Nicole Tender.

În acest dosar, în primă instanță, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Adriean Videanu și-a pasat soției și copilului acțiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru în dosar. Ulterior, acțiunile au fost scoase de sub sechestru de către Alina Bica, arată procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, „rezultă cu evidență, din cronologia naturii și destinației celor 80 acțiuni, aparținând numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA că, anterior datei de 24.09.2013 când s-a dispus în această cauză luarea măsurii asiguratorii în vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea acțiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean în acțiuni la purtător”.