Nicușor Dan anunță: Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN! – VIDEO

Nicușor Dan anunță: Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN! - VIDEO
Nicușor Dan anunță: Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN! / Sursă FOTO: captură Facebook
Publicat: 14/01/2021, 12:35
Actualizat: 14/01/2021, 12:40

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în cadrul ueni conferințe de presă care a avut loc joi, 14 decembrie, faptul că instituția pe care o conduce intenționează să cumpere ELCEN. 

Nicușor Dan a subliniat faptul că există toate instrumentele necesare pentru ca această achiziție să fie realizată.

Nicușor Dan: „Este nevoie de acordul CGMB și al Guvernului”

„Ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. Avem instrumentele să-l realizăm. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de mult timp. Avem instrumentele să-l realizăm, există disponibilitatea. Este nevoie de acordul CGMB și al Guvernului prin MF și Ministerul Energiei. Sunt foarte optimist că această preluare va avea loc”, a declarat Nicușor Dan.

Compania ELCEN anunța la sfârșitul anului trecut că pierderile din rețeaua de termoficare s-au triplat în ultimii 4 ani și sistemul învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii. Compania prezintă scuzele pentru bucureștenii care se confruntă cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și căldură.

Potrivit reprezentanților companiei, s-a atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că nerealizarea la timp a lucrărilor de reparații și modernizare a dus la o degradare constantă a sistemului și la o creștere explozivă a pierderilor în rețea. Astfel, conform ELCEN, pierderile s-au dublat în 2020 față de 2019 și s-au triplat față de 2016.

Nicușor Dan s-a întâlnit în luna septembrie a anului trecut cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu. Cei doi au abordat problema termoficării, despre care Nicușor Dan a spus că „este întro situație foarte dificilă.” Potrivit lui primarului Capitalei, problemele legate de apa caldă și de căldură se pot rezolva doar prin punerea împreună a celor mai bune idei și soluții.

„Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar şi a urgenţelor privind apa caldă şi căldura. E un proces greu şi nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluţii”, scria Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook la sfârșitul lunii septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase