Nu e „făcătură”! A fost prins „peștele Cernobîl”. Are două capete, două guri și 4 ochi!

Publicat: 23 09. 2022, 16:19
Actualizat: 23 09. 2022, 16:48
Sursă Foto - Twitter

Un pește cu o înățisare înfricoșătoare a fost scos dintr-un lac din California. Crabul are două capete, două guri și 4 ochi, iar oamenii de știință sunt sceptici cu privire la natura acestui animal acvatic. Iată ce cred specialiștii despre specimenul prins în iazul californian.

Crapul și-a primit denumirea de „Peștele de la Cernobîl” pentru că pare a fi un fenomen rar pe care nu îl vezi oriunde.

Sursă Foto – Twitter

Animalul acvatic a generat teorii conform cărora deformarea s-a produs din cauza contaminării lacului din care provine, și din care a fost prins în anul 2017.

Cu toate acestea, oamenii de știință sunt sceptici cu privire la acest specimen, spunând că ar trebui să efectueze teste pe acest pește, pentru a determina dacă contaminarea a fost un factor sau nu.

Chiar dacă are o înfățisare înfricosătoare, crapul pare a fi sănătos și complet crescut, motiv pentru care un expert consideră că, contaminarea nu a fost un factor, deoarece asta ar fi ucis majoritatea peștilor încă de când aceștia erau în creștere.

Dr. Timothy Mousseau, biologul de la Universitatea din Carolina de Sud, a spus: „Majoritatea mutațiilor induse de radiații duc la o creștere, supraviețuire și fertilitate mai scăzute. Majoritatea acestor „mutanți” nu trăiește suficient de mult pentru a deveni atât de mari. Majoritatea sunt mai lenți, mai puțin capabili și, prin urmare, sunt mai probabil să fie mâncați sau să moară decât indivizii „normali”.

Internetul, surprins de înfățișarea peștelui

Omul de știință, care a studiat pe larg Cernobîl și Fukashima, a adăugat că ar fi necesare „experimente controlate” pentru a determina ce este în neregulă cu peștele, care, cel mai probabil este  un crap asiatic.

„În studiile noastre ne uităm la sute, adesea mii, de indivizi înainte de a putea sugera că radiațiile au fost cauza”, a spus el.

„Fără experimente controlate corespunzător, este aproape imposibil de spus cu siguranță care ar putea fi cauza, dacă nu a fost observată o astfel de mutație înainte în alte locuri radioactive. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne uităm atât la Cernobîl, cât și la Fukushima.”, a mai precizat omul de știință.

Cu toate acestea, unii oameni de știință și internauți cred că a doua gură ar putea fi de fapt o rană căscată din carne, care s-a vindecat incorect.

În ceea ce privește „ochii” din partea de sus a capului, acestea sunt nări. Una dintre caracteristicile definitorii ale crapului asiatic este că nările cresc sus pe cap, deasupra ochilor.

Dar nimic din toate acestea nu i-a împiedicat pe utilizatorii rețelelor de socializare să spună că peștele arăta ca și cum ar fi fost prins la Cernobîl sau că arăta ca Blinky, minunea cu trei ochi prinsă în apă în afara centralei nucleare din The Simpsons, potrivit DailyStar.co.

Peștele a devenit din nou viral după ce a fost postat pe Twitter săptămâna aceasta de pagina populară Oddly Terrifying.

Un utilizator a răspuns la videoclip, spunând: „Ar trebui să nu mai pescuiți lângă Cernobîl.”