Numărul total al deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 42. Ultima victimă, un copil de cinci luni din Bacău

Publicat: 16 03. 2018, 21:05

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a anunțat, vineri, al treilea deces înregistrat în județ din cauza rujeolei, la un bebeluș care nu ajunsese încă la vârsta de vaccinare.

„Al treilea deces s-a înregistrat la un copil de cinci luni, neeligibil în vacinare, din mediul rural, care, pe data de 7 martie 2018, s-a prezentat la medicul de familie cu febră și tuse, fiind diagnosticat cu bronșiolită și căruia i s-a prescris tratament medicamentos. Simptomatologia nu a cedat și, pe data de 9 martie, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bacău – Pediatrie. Pe data de 10 martie a apărut erupția cutanată, a fost diagnosticat cu rujeolă și insuficiență respiratorie acută, iar, pe 13 martie, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Din păcate, decesul a survenit în acest caz”, au precizat reprezentanții DSP Bacău.

Acesta este al 42-lea caz de deces din cauza rujeolei, după ce, vineri după-amiaza, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a confirmat că un copil de 11 luni, din Prahova, a murit din cauza rujeolei, acesta fiind cazul cu numărul 41.

Potrivit INSP, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă, în România, raportate până la dată de 16.03.2018 este peste 11 300. Cele mai multe cazuri, peste 4.200, sunt înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani, majoritatea nefiind imunizați cu nicio doză de vaccin.