O româncă din Spania a mers la poliție pentru că cineva i-a furat motocicleta, însă a ajuns după gratii. Cum s-a întâmplat

Publicat: 27 12. 2022, 13:08
Sursă Foto - Diasporamadrid.com/Mirela Stoian, româncă arestată pe nedrept în Spania

​Când i s-a furat motocicleta, Mirela Stoian, o femeie din România care locuiește de 20 de ani în Spania, nu își închipuia că totul se va transforma într-un coșmar.

Totul s-a întâmplat în luna august, atunci când românca s-a prezentat la poliție pentru a depune plângere pentru că i s-a furat motocicleta, însă când i s-au verificat datele a fost arestată, pe motiv că ar fi profitat de un permis de ieșire din închisoare în Palma de Mallorca și nu s-a mai întors.

Avocata a declarat că datele personale ale clientei sale au fost incluse greșit în ordinul de arest și a reușit să-l contacteze pe avocatul care o asistase pe femeia căutată, scrie diasporamadrid.com.

Deși acesta a confirmat că nu este vorba de femeia care era căutată, intervențiile au fost respinse, iar autoritățile din Almuñécar au spus că trebuie să se conformeze hotărârii.

Românca a petrecut șase zile în spatiile gratiilor

Astfel încât, femeia a fost arestată și încarcerată la centrul penitenciar din Albolote (Granada).

Directorul închisorii a intervenit și el când și-a dat seama că e vorba de o greșeală.

În cele din urmă, judecătorii au constat că în titlul sentinței pentru furt, care a dus la condamnarea femeii la închisoare, au apărut datele femeii nevinovate în locul celor ale inculpatei reale, care apăreau în corpul hotărârii.

Judecătorii și-au cerut scuze, iar Mirela Stoian a fost eliberată după șase zile cât a stat în închisoare.

Un episod traumatizant pe care astăzi, patru luni mai târziu, continuă să îl trăiască ca pe „un coșmar”, după cum declară chiar ea.

Avocata româncei a declarat că datele personale ale clientei sale au fost incluse greșit în ordinul de arest și a reușit să-l contacteze pe avocatul care o asistase pe femeia căutată, potrivit Diasporamadrid.com.