O tânără din Bistrița a găsit un șarpe exotic în cada din locuința sa

Publicat: 12 03. 2014, 10:20
Actualizat: 08 02. 2019, 20:34

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul s-a petrecut marți seară, în jurul orei 22.00.

„La fața locului a ajuns un echipaj de jandarmi care a constatat că, într-adevăr, fapta reclamată este reală”, a spus Cășvan.

Potrivit acestuia, tânăra le-a relatat jandarmilor că a vrut să facă baie, a dat drumul la apă în cadă, a intrat cu picioarele în apă, s-a întins după șampon, moment în care a văzut în apă șarpele exotic de aproape o jumătate de metru lungime. La țipetele ei, un vecin a venit în locuința sa și a aruncat un prosop peste șarpe, iar apoi a reușit să prindă reptila și să o bage într-un vas.

Între timp, fata a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns polițiștii locali și jandarmii. Aceștia au chemat, la rândul lor, pompierii voluntari, care au luat șarpele și l-au dus la sediul lor.

„Șarpele este unul de acvariu, are între 35 și 40 de centimetri lungime. A fost preluat de reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

El a spus că până la acest moment nu se știe cum a ajuns șarpele în cada de baie, fiind luată în calcul varianta ca acesta să fi scăpat dintr-un acvariu în care era ținut de vreun locatar al blocului, dar și să fi fost aruncat cumva pe fereastra băii, apartamentul fiind la parter.