O vastă rețea de pedofilie a fost desființată, 348 de persoane fiind arestate în întreaga lume. Majoritatea filmelor cu minori proveneau din România și Ucraina

Publicat: 15 11. 2013, 21:01
Actualizat: 20 05. 2015, 04:49

Poliția canadiană a anunțat joi că a desființat o vastă rețea de pedofilie care a dus la arestarea a 348 de persoane în întreaga lume, relatează AFP.

În cadrul unei anchete lansată în 2010, poliția a arestat un rezident al orașului Toronto în mai, prezentat ca fiind liderul rețelei și acuzat că a răspândit conținut cu caracter pedofil.

În urma anchetei care s-a desfășurat în 50 de state, 348 de persoane au fost arestate în întreaga lume și 346 de victime minore au fost „scoase din exploatarea sexuală”, conform unui comunicat al poliției din Toronto.

Anchetat pentru 11 capete de acuzare, canadianul în vârstă de 42 de ani avea un website pe care vindea și difuza fotografii și filme în care adulți întrețineau acte sexuale cu copii. Anchetatorii au confiscat și un volum important de fișiere din calculatoarele societății suspectului cu un total de 45 de teraocteți (terabytes). Cifra de afaceri a acestei societăți era de peste patru milioane de dolari.

Poliția a declarat că suspectul îi plătea pe adulți pentru a filma scene de pedofilie înainte de a le comercializa pe site-ul său de Internet.

Majoritatea filmelor realizate de o companie cu sediul în Canada erau produse în România și Ucraina, a declarat Joanna Beaven-Desjardins, inspector de poliție în Toronto. De altfel, detectivul Lisa Belanger, de la poliția din Toronto, care lucrează la acest caz, a oferit mai multe detalii despre locurile unde erau turnate aceste filme. Ea susține că majoritatea erau produse în apartamentele unor persoane, în curți private, și saune dubioase.

Poliția suspectează că înregistrările video erau apoi trimise din Toronto – prin e-mail și Internet – cumpărătorilor din lumea întreagă.

Autoritățile au primit primele informații despre compania Azov Films cu sediul în Toronto în 2005, afirmă Beaven-Desjardins, dar la momentul respectiv nu au fost formulate acuzații, relatează CNN.

O versiune arhivată a site-ului companiei arată că aceasta vindea filme care prezentau copii nud. Site-ul pretindea că înregistrările video nu au conținut sexual explicit și că nudismul etalat este legal. Dar natura filmelor s-a schimbat, a adăugat Beavens-Desjardins, iar un raid a avut loc în 2011 la birourile companiei.

Anchetatorii au petrecut patru zile căutând peste tot materiale, a adăugat ea. În total, au fost recuperate 46.000 de megabytes de filme.