Obuzierele Panzerhaubitze 2000, promise de Germania, au intrat în posesia Ucrainei

Obuzierele Panzerhaubitze 2000, promise de Germania, au intrat în posesia Ucrainei
Obuzierele Panzerhaubitze 2000 promise de Germania / Sursă Foto: Foto: Capturaă video
Publicat: 21/06/2022, 22:34

Ucraina a anunțat marți că a primit obuzierele autopropulsate Panzerhaubitze 2000 din Germania. Acestea au fost livrate în urma unor negocieri între Ucraina și aliații săi occidentali, relatează AFP.

„Panzerhaubitze 2000 fac în sfârșit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene”, a anunțat pe Twitter ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

Ministrul ucrainean al apărării a precizat că „apreciază eforturile” Berlinului de a sprijini militar Ucraina.

„Artileriștii noștri vor încălzi câmpul de luptă”, a mai adăugat Reznikov într-un mesaj transmis pe Twitter, alături de care a fost atașată o fotografie cu două obuziere Panzerhaubitze 2000 în acțiune.

În luna mai, Germania a anunțat în mai că va livra Ucrainei șapte dintre aceste obuziere blindate pentru a respinge atacurile armatei ruse. Cu toate acestea, Germania nu a confirmat imediat furnizarea de Panzerhaubitze 2000, și nici numărul acestora.

Obuzierele autopropulsate care au ajuns în Ucraina sunt tunuri de tip Howitzer. Modelul Panzerhaubitze 2000, este în prezent cel mai eficient sistem de artilerie aflat în dotarea Germaniei. Astfel că, aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri.