Ucraina spune că a atacat Insula Șerpilor cu „lovituri bine țintite”

Ucraina spune că a atacat Insula Șerpilor cu lovituri bine țintite
Publicat: 21/06/2022, 18:18

Armata ucraineană a declarat marți că a lansat câteva lovituri aeriene asupra Insulei Șerpilor.

Comandamentul Operațional de Sud al Armatei Ucrainene a declarat că a folosit „lovituri țintite cu utilizarea diferitelor forțe” pe insulă.

Operațiunea militară este încă în desfășurare și că era necesară „tăcerea informațională” până la sfârșitul operațiunii, a adăugat comandamentul.

Insula Șerpilor a fost scena uneia dintre salvele de deschidere a războiului din Ucraina și are o importanță strategică pentru ambele părți. În primele zile ale războiului, a fost locul în care o navă de război rusă le-a cerut apărătorilor ucraineni să se predea. Aceștia au răspuns, în mod infamant, cu „Navă de război rusă, du-te dracului” – o frază care a devenit un motiv al rezistenței ucrainene.

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul „Tor-M2” şi „Panţîri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibiţki, citat de agenţia de presă Unian, potrivit CNN.

Ucraina va lupta pentru controlul asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră „cât va fi necesar”, a declarat şeful Serviciilor de Informaţii al Armatei Ucrainene, Kirilo Budanov, potrivit Reuters.

Insula Șerpilor se află la numai 45 de kilometri de România.