Orașul în care vor fi testați toți locuitorii, după reapariția focarelor de Covid-19

Publicat: 12 10. 2020, 10:08
Orașul în care vor fi testați toți locuitorii, după reapariția focarelor de Covid-19 / Foto: Pixabay.com

Luni, autoritățile din orașul chinez Qingdao au anunțat că vor testa întreaga populație de 9 milioane de locuitori pentru Covid-19, în următoarele cinci zile, după apariția unor noi cazuri de coronavirus.

Orașul situat la 700 km S-E de Beijing a raportat șase noi cazuri de coronavirus și șase alte noi cazuri de asimptomatici, în 11 octombrie, cele mai multe cazuri fiind înregistrate la Spitalul din Qingdao, scrie aljazeera.com.

Testare în masă la Beijing

China deține capacități uriașe de testare și a anunțat că peste 140.000 de angajați din sistemul medical, pacienți și personal au fost deja testați, în Qingdao, după confirmarea cazurilor de coronavirus.

Deși numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut în China, autoritățile rămân în alertă maximă.

În iunie, multe zone din Beijing au fost subiectul unei testări în masă.

Qingdao a plasat deja în carantină spitalul. China dorește să lanseze primul vaccin pentru coronavirus, colaborând cu câteva companii în acest sens.

Chiar dacă eficiența vaccinurilor nu a fost încă dovedită, sute, poate chiar mii de angajați-cheie și soldați din China au fost deja vaccinați contra Covid-19.

În prezent, numărul total de cazuri confirmate Covid-19 în China este de 85.578, iar cel al deceselor stagnează la 4.634.

Vaccinurile chineze împotriva COVID-19 ar putea ajunge pe piața din Europa! China și OMS, în discuții

China este în discuții cu OMS pentru ca vaccinurile sale COVID-19, produse local, să fie evaluate de Organizația Mondială a Sănătății, fapt care reprezintă un pas către punerea lor pe piața internațională, a anunțat marți un oficial al OMS.

Sute de mii de lucrători esențiali și alte grupuri considerate cu risc crescut în China au primit vaccinuri dezvoltate local, chiar dacă studiile clinice nu au fost finalizate pe deplin, fapt care a stârnit îngrijorări în rândul experților în ceea ce privește siguranța.

Socorro Escalate, coordonatorul OMS pentru medicamente esențiale și tehnologii de sănătate din regiunea Pacificului de Vest, a declarat într-o conferință de presă desfășurată online că statul asiatic a purtat discuții preliminare cu OMS pentru ca vaccinurile sale să fie incluse într-o listă pentru utilizare de urgență.