Orban, după tragedia din Neamț: Toate secțiile ATI din țară, evaluate începând de luni! / Medicul-erou, supus tratamentului în Belgia

Redactor:
Alexandra Mortu
Orban, după tragedia din Neamț: Toate secțiile ATI din țară, evaluate începând de luni! / Medicul-erou, supus tratamentului în Belgia
Orban, după tragedia din Neamț: Toate secțiile ATI din țară, evaluate începând de luni! / Medicul-erou, supus tratamentului în Belgia / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Premierul Ludovic Orban a susținut duminică, 15 noiembrie, o conferință de presă în care a anunțat ce măsuri a dispus autorităților după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Neamț, unde 10 persoane și-au pierdut viața, iar altele 7 au fost rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă la momentul tragediei. 

Ludovic Orban a anunțat că DSP-urile și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență vor efectuate controale în secțiile ATI din țară începând de luni.

Orban: Toate secțiile ATI, evaluate începând de luni

„În cursul dimineții, am avut o întrevedere cu domnii miniștri Marcel Vela, Nelu Tătaru, domnul secretar de stat Arafat, cu domnul general Iamandi, cu alți factori responsabili implicați în evaluarea situației în urma tragediei de la Neamț. Și la ora 10, și la videoconferință, am solicitat ca echipe mixte, ale Direcțiilor de Sănătate, partea de inspecție sanitară, și din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv pompierii, să efectueze o evaluare, începând de luni, în toate secțiile de Terapie intensivă, o evaluarea privitoare la toate instalațiile de alimentare cu gaze, și, de asemenea, la verificarea conformității cu reglementările în ceea ce privește toate măsruile pentru a asigura siguranța pacienților și a cadrelor medicale în cadrul secției de Terapie Intensivă.

De asemenea, am solicitat susținerera cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamț. Atât criminaliștii din cadrul Instrututului de Criminalistică, cât și criminaliștii din cadrul Poliție, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și alți specialiști de la INSEMEX, să se implice cu toată expertiza și capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incedndiului și pentru a stabili cu precizie responsabilitățile astfel încât cei vinovați să poată fi trași la răspundere.

În cadrul videoconferinței, am solicitat din nou o mobilizare suplimentară pentru a asigura respec măsurilor de protecție sanitară pe care le-am dispus, atât cele la nivel național, cât și cele de la nivel județean sau local în funcție de depășirea indicilor de răspândire a virusului.

Am solicitat mobil suplimentară a resursei umane pentru sprijini activitatea Direcțiilor de Sănătate Publică. De asemenea, pentru a sprijini serviciile de ambulanță care sunt la grea încercare, am solicitat identificarea în continuare de noi soluții pentru a crește capacitatea de tratare în spitale, în părimul rând în cadrul secțiilor de Terapie Intensivă”, a anunțat Ludovic Orban.

Medicul-erou Cătălin Denciu, sub tratament în Belgia

De asemenea, premewirul a anunțat că medicul-erou de la Piatra Neamț a fost evaluat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia, unde este supus tratamentului corespunzător.

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamț că a ajuns la Spitalul militar «Regina Astrid», din Belgia, a fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate și este în tratament. Suntem ținuți la curent cu evoluția stării de sănătate a medicului-erou. Când avem informații relevante, le vom pune la dispoziția mass-media. Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor și putem să vă spunem că este îngrijit în cele mai bune condiții deoarece Spitalul Militar «Regina Astrid» este unul dintre spitalele care are cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arși”, a mai susținut Ludovic Orban.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
Viralul momentului în România. Cum au reacționat 3 prostituate, după ce s-au trezit azi cu...
Dezvăluire incendiară a unei rivale a Simonei Halep! Este bisexuală! Cum arată Daria
Cum a ajuns să arate ACUM soția lui Traian Băsescu, după ce a dispărut din...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Cum a reacţionat Liviu Dragnea când a aflat că poate ieşi din închisoare. Avocata l-a...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
O apocalipsă profețită pentru anul 2045. Medicii: Toată populația masculină riscă să rămână infertilă
Viralul momentului în România. Cum au reacționat 3 prostituate, după ce s-au trezit azi cu...
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Amenzi de 5.000 de lei pentru românii care refuză să facă asta. Atenție mare dacă...
Detaliul bizar care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada...
CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru toţi aceşti români. Toţi vor sta în case pentru 14 zile. Decizie...
Câte vaccinuri a făcut Dorian Popa la maturitate. Pfizer e ultimul pe listă
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cea mai bună veste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o maşină în...
Inchide