Orban, după tragedia din Neamț: Toate secțiile ATI din țară, evaluate începând de luni! / Medicul-erou, supus tratamentului în Belgia

Orban, după tragedia din Neamț: Toate secțiile ATI din țară, evaluate începând de luni! / Medicul-erou, supus tratamentului în Belgia
Orban, după tragedia din Neamț: Toate secțiile ATI din țară, evaluate începând de luni! / Medicul-erou, supus tratamentului în Belgia / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 15/11/2020, 16:49
Actualizat: 15/11/2020, 17:28

Premierul Ludovic Orban a susținut duminică, 15 noiembrie, o conferință de presă în care a anunțat ce măsuri a dispus autorităților după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Neamț, unde 10 persoane și-au pierdut viața, iar altele 7 au fost rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă la momentul tragediei. 

Ludovic Orban a anunțat că DSP-urile și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență vor efectuate controale în secțiile ATI din țară începând de luni.

Orban: Toate secțiile ATI, evaluate începând de luni

„În cursul dimineții, am avut o întrevedere cu domnii miniștri Marcel Vela, Nelu Tătaru, domnul secretar de stat Arafat, cu domnul general Iamandi, cu alți factori responsabili implicați în evaluarea situației în urma tragediei de la Neamț. Și la ora 10, și la videoconferință, am solicitat ca echipe mixte, ale Direcțiilor de Sănătate, partea de inspecție sanitară, și din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv pompierii, să efectueze o evaluare, începând de luni, în toate secțiile de Terapie intensivă, o evaluarea privitoare la toate instalațiile de alimentare cu gaze, și, de asemenea, la verificarea conformității cu reglementările în ceea ce privește toate măsruile pentru a asigura siguranța pacienților și a cadrelor medicale în cadrul secției de Terapie Intensivă.

De asemenea, am solicitat susținerera cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamț. Atât criminaliștii din cadrul Instrututului de Criminalistică, cât și criminaliștii din cadrul Poliție, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și alți specialiști de la INSEMEX, să se implice cu toată expertiza și capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incedndiului și pentru a stabili cu precizie responsabilitățile astfel încât cei vinovați să poată fi trași la răspundere.

În cadrul videoconferinței, am solicitat din nou o mobilizare suplimentară pentru a asigura respec măsurilor de protecție sanitară pe care le-am dispus, atât cele la nivel național, cât și cele de la nivel județean sau local în funcție de depășirea indicilor de răspândire a virusului.

Am solicitat mobil suplimentară a resursei umane pentru sprijini activitatea Direcțiilor de Sănătate Publică. De asemenea, pentru a sprijini serviciile de ambulanță care sunt la grea încercare, am solicitat identificarea în continuare de noi soluții pentru a crește capacitatea de tratare în spitale, în părimul rând în cadrul secțiilor de Terapie Intensivă”, a anunțat Ludovic Orban.

Medicul-erou Cătălin Denciu, sub tratament în Belgia

De asemenea, premewirul a anunțat că medicul-erou de la Piatra Neamț a fost evaluat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia, unde este supus tratamentului corespunzător.

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamț că a ajuns la Spitalul militar «Regina Astrid», din Belgia, a fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate și este în tratament. Suntem ținuți la curent cu evoluția stării de sănătate a medicului-erou. Când avem informații relevante, le vom pune la dispoziția mass-media. Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor și putem să vă spunem că este îngrijit în cele mai bune condiții deoarece Spitalul Militar «Regina Astrid» este unul dintre spitalele care are cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arși”, a mai susținut Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală