Oreste Teodorescu, REȚINUT de un polițist în trafic. „Mirosea CIUDAT și a devenit AGRESIV, când l-am întrebat de ce mă reține. Doamna Dan, premiați-l, doamnă!”

Oreste Teodorescu, REȚINUT de un polițist în trafic. „Mirosea CIUDAT și a devenit AGRESIV, când l-am întrebat de ce mă reține. Doamna Dan, premiați-l, doamnă!
Publicat: 19/07/2018, 17:03

„Acest domn mă oprește in trafic, fără să îmi spună motivul, îmi cere să-i spun de unde vin și să-i arat documentele! Evident o fac, întrebând însă care este motivul! Nu-mi mai răspunde și se baricadează în mașină, bolmojind ceva neinteligibil! Miroase ciudat și devine agresiv când îl întreb a doua oară de ce mă reține la ora 01.35. Îmi reține permisul de conducere și buletinul fără nici o motivație! După 15 minute în care am încercat să aflu ce vrea de la mine, plec acasă… a fost ceva de-a dreptul bizar! Doamna Dan, premiați-l doamnă! Omul s-a străduit să fie util cauzei! Păcat doar că a încălcat absolut toate legile!

PS: Poate îmi aduce actele la domiciliu, au rămas la organ, fără nici o explicație! Pam pam!”, a povestit Oreste Teodorescu pe Facebook.

Ulterior, Oreste revine cu o altă postare, în care afirmă că a fost „victima unui abuz în serviciu CLAR, comis de agentul „Shahid Punjabi”, întrucât nu s-a prezentat”.

Aseara, la orele 01.25 cu aproximație am devenit victima unui abuz în serviciu clar

În comuna Tanganu, am fost oprit de un agent de circulație, pe care l-am văzut exclusiv datorită echipamentului alb. Am tras regulamentar pe dreapta și imediat după aceasta, am intrat parcă într-un capitol din Kafka…

Agentul, pe care am să-l denumesc Shahid Punjabi, întrucât nu s-a prezentat, mi-a solicitat actele la control, i-am dat permisul, talonul, buletinul, asigurarea auto. Mi-a solicitat apoi să-i deschid portbagajul și să-i arăt ce am în geantă. Surprins, constată că am haine… remarcă superior: „deci aveți haine? De unde veniți și unde mergeți? „

Ma enervez ușor și replic: „păi și ce vroiati să am, Goethe… ? Și din câte știu: cine sunt, de unde vin și încotro ma îndrept sunt întrebări filosofice, nu ale Poliției rutiere?” Și îl rog să-mi comunice motivul pentru care am fost oprit!

Ridică tonul la mine și, la fel de autoritar ca un maharajah, îmi zice ferm să trec în mașină… refuz, replicându-i că sunt pe spațiul public și nu înțeleg să dau curs invitației sale, dacă nu îmi comunică motivul pentru care m-a tras pe dreapta!

Shahid, iritat la culme, se introduce în mașina de Poliție, alături de un jandarm timid. Închide geamul și privește un punct fix pe volan. După vreo 15 minute în care l-am urmărit absolut perplex, i-am ciocănit în parbriz, reluând întrebarea legată de motiv.

„Treci în mașină, vă rețin permisul pentru că nu ascultați indicațiile organului de control, am zis să stați în mașină! „

În mașina lui miroase ciudat, un amestec de transpirație, tutun și mi se pare alcool… îi spun că voi da curs solicitării sale, doar dacă îmi arată în regulament că mă poate opri și reține 15 minute fără motiv…

Bolborosește ceva, în sanscrită, cred și se reîntoarce în apatia-i bizară! Îmi pierd și eu, în cele din urmă, răbdarea și îl anunț că, dacă nu-mi dă un proces verbal sau actele, voi pleca acasă, întrucât mi-e somn!

Îmi transmite peste linia geamului întredeschis să fac ce vreau… am plecat lăsând actele în posesia lui, după ce am făcut aceste poze.

Citind azi dimineața Codul de etică și deontologie a polițistului, am concluzionat că am fost victima unui foarte clar abuz în serviciu. Am contactat avocatul și voi întreprinde demersurile procedurale!

Acum nu vreau să cad în retorica stupidă a conspirației, dar după toate cele petrecute în ultimul timp, tare mi-e teamă că am devenit o țintă vie a ciracilor doamnei Dan, cea setoasă de sânge #rezist

România stat milițienesc? Se pare că da!„, a scris Oreste pe Facebook.

IPJ Ilfov a reacționat prompt la acuzațiile jurnalistului și anunță că i-a suspendat permisul auto pentru 30 de zile, pentru că a fost recalcitrant.

„La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 1.30, în urma unei acțiuni operative pe linie de siguranță rutieră, desfășurată în localitatea Tânganu, județul Ilfov, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov – Poliția Orașului Pantelimon au oprit pentru verificări un autoturism, condus de Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu. La momentul în care polițiștii l-au legitimat și au verificat porbagajul autoturismului, conducătorul auto a devenit recalcitrant la adresa acestora.”

Polițiștilor nu le-a fost greu să-l găsească pe Oreste în neregulă, după o metodă clasică: au constatat că mașina nu era dotată cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii omologate, așa că l-au amendat.

„Deși, în repetate rânduri, i s-a solicitat reîntoarcerea la mașină, acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor,” se arată în comunicatul IPJ Ilfov, care confirmă că Oreste a plecat acasă fără acte. „Pentru această abatere, conducătorul auto a fost sancționat, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru nerespectarea indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Astfel, șoferul a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 1.160 de lei.”

Foto: Oreste Teodorescu / Facebook

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?