(P) O carieră sănătoasă

Publicat: 04 09. 2014, 13:48
Actualizat: 06 02. 2019, 10:37

Se știe că schimbarea locului de muncă nu este o dramă, ci o situație normală pentru piața muncii. Fiecare dintre noi este liber să muncească acolo unde valorile sale personale sunt respectate. Adecvarea oportunităților de carieră în domeniul sanitar la resursele personale începe prin definirea obiectivelor și a planurilor de acțiune. Identificarea unor scopuri de succes va determina persoana să acționeze în consecință. „Mecanismului succesului” îi sunt străine scopurile negative, descurajările, neîncrederea în sine, lipsa de hotărâre, nesiguranța, resentimentele. (Marcela, Marcinschi, 2004)

Dezvoltarea unei cariere de succes nu este un lucru simplu, se construiește de-a lungul întregii vieți. Lumea de azi cere să fii o persoană flexibilă și adaptabilă. Succesul la școală, în cariera profesională și în viață depinde de modul în care te implici în activitățile de învățare, de abilitățile pe care le dezvolți, de ceea ce îți place să faci, de relațiile pozitive cu ceilalți, de nivelul de încredere în sine și modul în care este aplicat în piața muncii potențialul personal.

O carieră de succes nu este doar ficțiune. Poate fi chiar povestea ta! Consilierea carierei îți oferă strategiile prin care te poți înscrie în rândul celor care au cariere frumoase, „cariere în alb” în domeniul sanitar.
să cunoști ecuația succesului
să ai încredere în tine, să-ți cunoști valoarea
să ai o bună pregătire și educație în domeniul ales
să-ți asumi riscuri, să ai putere de muncă
să înlături blazarea, fricile sau temerile față de viitor
să gândești pozitiv, să înveți să fii flexibil, să-ți ordonezi prioritățile
să fii orientat spre rezultate competitive
să găsești soluții practice și inovative
să manifești abilități de lucru în echipă
să ai curajul și să îndrăznești pentru a deveni un întreprinzător de succes
să alegi o idee originală care să satisfacă nevoile pieței muncii
să pregătești și să dezvolți în același timp mai multe proiecte
să-ți placă ceea ce faci (M. Marcinschi Călineci, Start pentru o carieră de succes, 2004)