Parlamentarul PSD care nu a semnat moțiunea de cenzură. Ce spune Marcel Ciolacu

Publicat: 17 08. 2020, 20:39
Actualizat: 06 04. 2021, 16:55
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu (FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto) 

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, este unicul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. 

Ciolacu, ironic la adresa lui Teodorovici

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o glumă pe seama colegului său de partid, comparând situația acestuia cu cea dintr-o glumă făcută la radio Erevan pe seama lui Nicolae Ceaușescu.
„Din câte ştiu eu, domnul Teodorovici candidează la Congres, deci e membru PSD. E singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea. Dacă îmi permiteţi o glumă: la Radio Eravan ” Ceauşeşcu a fost ilegalist? Nu, cică semiilegalist. Adică cum? Adică se pitea, dar nu îl căuta nimeni”, a afirmat Marcel Ciolacu, în legătură cu situația colegului său de partid, Eugen Teodorovici.

PSD a depus moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului va fi citită joi, de la ora 12:00, au decis luni Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Agerpres.

Conform Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului, dezbaterea moțiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedința comună a celor două Camere. Data şi locul şedinței comune, împreună cu invitația de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaților, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

După prezentarea moțiunii de cenzură de către deputatul sau senatorul desemnat de inițiatorii acesteia, preşedintele care conduce şedința comună dă cuvântul prim-ministrului sau, în cazul imposibilității participării acestuia, membrului Guvernului care îl reprezintă, pentru prezentarea poziției Guvernului. În continuare, preşedintele dă cuvântul deputaților şi senatorilor, în ordinea înscrierii lor la cuvânt, iar după încheierea dezbaterilor se procedează la votarea moțiunii de cenzură.