Patronul de la Shelter Security și contabila firmei de pază au fost arestați

Publicat: 01 10. 2014, 07:45
Actualizat: 01 10. 2014, 07:54

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel București i-au reținut, luni noapte, pe patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, soțul cântăreței Cristina Spătar, și pe contabila societății, Roxana Aron, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază și securitate, în care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Cei doi au fost audiați alături de alte 10 persoane și nu ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectați, au declarat surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis, luni noapte, ordonanțe de reținere doar petnru Alin Ionescu și Roxana Aron, ceilalți fiind lăsați să plece după ce au dat declarații în fața instanței.

Cele 12 persoane au fost audiate în urma perchezițiilor care au avut loc luni în București și județul Ilfov, la sediile unor firme, printre care și Shelter Security, precum și la locuințele suspecților.

Acuzațiile în acest dosar sunt de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea în contabilitatea firmei Shelter Security a unor achiziții fictive de servicii.

„În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, potrivit Poliției Române.

Alin Ionescu este suspectat că ar fi convins mai multe persoane să înființeze pe numele lor societăți comerciale, care ar fi încheiat apoi contracte fictive cu firma de pază Shelter Security.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că firma Shelter Security ar fi dat, în regim de subantrepriză, o parte din servicii către nouă firme, dintre care una ar fi reală, iar celelalte opt ar fi de tip „fantomă”, acestea din urmă neavând angajați pentru pază și protecție și nici autorizație de la poliție să ofere astfel de servicii.

Unii dintre suspecți ar fi oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuși, pentru a-și da datele de identitate la înființarea de firme „fantomă”, cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Firma Shelter Security ar fi înregistrat în contabilitatea societății, în perioada 2009-2012, achiziții fictive de servicii de securitate și pază în valoare de 103 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 22,4 milioane de lei. În acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.