Patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut Gigină: ”O mare vină o are polițistul”. UPDATE

Publicat: 07 12. 2016, 15:03

„Am relatat tot ce s-a întâmplat. S-a pus sechestru pe proprietățile pe care le am, pe toate. Mă acuză doar că semnalele nu au fost reflectorizante, dar nu se impun semne reflectorizante în toate cazurile. Nu e niciun prejudiciu, probabil sunt pretențiile familiei de niște bani. Am înțeles că au cerut trei milioane. O văd nedreaptă (n.r măsura) dar ce poți să faci? Trebuie să respecți regulile jocului, legea din țara asta. Conturile nu le-au blocat, ar însemna să distrugă tot. Nu e intenția de a distruge, e o măsura de a nu putea vinde”, a declarat Petre Mazilu după ce a fost informat de procurori că are sechestru pe bunuri.

Când a ajuns la audieri, Petre Mazilu le-a spus jurnaliștilor că nu are ce să își reproșeze în legătură cu modul în care a fost semnalizată groapa. „Semnalizările au fost corecte. Se știa de groapă. S-a lucrat trei zile înainte, cu o oră înainte a trecut o delegație, chiar a președintelui, deci nu se poate spune că nu au fost semnalizate corect. Erau două lămpi, «licurici» cum le spunem noi, care funcționau. Una funcționa și după accident, cea care nu a fost distrusă”.

Întrebat a cui este resposabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, Mazilu a spus: „N-aș putea să mă pronunț eu. Probabil că o mare vină o are și tânărul și e păcat că a murit așa tânăr. Din neatenția dânsului, probabil. Din câte am înțeles, i s-a spus să se retragă din dispozitiv din cauza condițiilor meteo. Nu sunt sigur, s-a zvonit. Nu eram în țară când s-a întâmplat. Plecam, mă pregăteam de plecare. Eu zic că da, s-a respectat întru totul legea. Câteodată în viață ești vinovat numai că exiști. Din toate punctele de vedere, eu zic că a fost semnalizată corect și a rămas semnalizată corect încă două zile, cât au mai durat lucrările”.

Mazilu a mai declarat că a fost chemat la DNA în calitate de suspect.

„Ca suspect. Acuzația este că semnele nu au fost reflectorizante, din câte mi s-a spus și că nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. Nu se puteau respecta. Într-un oraș să blochezi 240 de metri de stradă… (…) El ( polițistul Bogdan Gigină -n.r.) știa de ea (groapă -n.r.). Când a ajuns acolo, în intersecție, din informații, erau doi polițiști care restricționau circulația în momentul trecerii coloanei”, a completat patronul firmei.

La sediul DNA s-au prezentat, miercuri, și Gabriel Oprea și cei doi copii ai acestuia. Surse judiciare au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că Gabriel Oprea a fost chemat, miercuri, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință sechestrul impus pe avere în dosarul morții polițistului Gigină, din același motiv fiind chemat și fiul său după ce fostul ministru ar fi trecut o parte din bunuri pe numele acestuia.

Pe 14 octombrie, președintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.