Percheziție la Penitenciarul Craiova, într-un dosar de înșelăciuni prin telefon

Publicat: 20 08. 2014, 13:15
Actualizat: 31 01. 2019, 21:02

Potrivit Poliției Române, percheziția a fost făcută într-un dosar în care un bărbat încarcerat la Penitenciarul Craiova este suspectat că ar fi sunat din închisoare la mai mulți administratori sau gestionari ai unor magazine care aveau la vânzare coduri pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă.

Anchetatorii au stabilit că deținutul se prezenta drept procuror de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și le spunea că face o verificare după ce s-au pus în vânzare coduri greșite sau false.

„Sub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părților vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate”, arată Poliția Română, într-un comunicat de presă.

În acest mod, bărbatul ar fi reușit să obțină mai multe coduri de reîncărcare, pe care le-ar fi vândut, ulterior, altor deținuți, a precizat sursa citată.