Percheziții la persoane care au spart mai multe locuințe, printre care și casa lui Theodor Stolojan

Publicat: 20 01. 2015, 10:19

Parchetul Tribunalului București arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se fac cercetări pentru 38 de fapte de tâlhărie și furt din locuințe, care au fost comise în perioada 2009-2014, dar și pentru săvârșirea unei tentative de omor, în 2014.

Anchetatorii au descins, marți, la 29 de adrese din București și județele Ilfov și Călărași, pentru prinderea membrilor grupării, care urmează să fie duși la audieri.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că suspecții ar fi atacat, în 24 decembrie 2014, un bărbat care deține un spațiu comercial în complexul Doraly. Aceștia l-au lovit cu bâte și i-au luat câteva zeci de mii de euro. Anchetatorii au bănuit inițial că autorii au acționat întrucât știau că bărbatul are la el mulți bani. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit însă că agresorii au bănut că, fiind ajunul Crăciunului, bărbatul ar putea să aibă la el o sumă importantă.

Potrivit procurorilor, membrii grupării intrau în locuințe după ce forțau butucul de la yală, apoi furau bani și alte bunuri. Hoții acționau în plină zi, după ce se asigurau că proprietarii nu sunt acasă, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ șase milioane de lei.

Una dintre victimele grupării ar fi Theodor Stolojan, a cărui casă ar fi fost spartă de membrii grupării.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că majoritatea celor vizați sunt hoți cunoscuți de autorități și aveau legături strânse cu mai mulți lideri ai lumii interlope.

Perchezițiile sunt făcute de procurorii Parchetului Tribunalului București și polițiști din cadrul Poliției Române, Poliției Capitalei și IPJ Călărași, ancheta fiind sprijinită de Serviciul Român de Informații.