Politicienii ardeleni s-au reunit la Cluj, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea ”Remarul 16 Februarie”. Se pregătește un nou scenariu politic?

Publicat: 14 02. 2020, 17:14
Actualizat: 07 04. 2021, 03:46

Astăzi, la Cluj, în fața a peste 2000 de angajați ai societății ”Remarul 16 Februarie” s-au reunit nume ”grele” ale politicienilor ardeleni, ceea ce a dat naștere unor întrebări referitoare la eventuale noi mișcări de substanță în mediul politic autohton, iar Gândul vă oferă imagini în exclusivitate.

Societatea ”Remarul 16 Februarie” a sărbătorit 150 de ani de existență, iar printre cei prezenți la acest eveniment s-au numărat politicienii Rareș Bogdan – europarlamentar-, Cozmin Gușă, Lucian Bode – ministrul Transporturilor -, Vasile Blaga, Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca -, Alin Tise, Vasile Dancu, Vasile Pușcaș, Gheorghe Falcă și Ioan Rus. Nu au lipsit, de altfel, de la acest eveniment nici Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, căruia i s-au alăturat președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, precum și Prea Sfinția Sa Andrei, Mitropolitul Ardealului.

Evident, o astfel de întâlnire – încheiată cu un concert susținut de Dinu Iancu Sălăjanu și continuată cu o discuție prelungită la un restaurant de lux din Cluj – a ridicat unele semne de întrebare referitoare la proiectele de viitor ale politicienilor ardeleni, iar ideea că ”se pune la cale” un scenariu cel puțin interesant, din punct de vedere politic, nu poate fi neglijată.

Călin Mitică, președintele Consilului de Administrație ”Remarul 16 Februarie”: ”Ducem tradiția mai departe”

Călin Mitică, președintele Consiliului de Admninistrație ”Remarul 16 Februarie”, a afirmat că tradiția trebuie respectată, iar poziția de lider pe piața românească a respectivei societăți s-a consolidat.

„Astăzi, reușitele companiei au consolidat poziția de lider pe piața românească, prin furnizarea unei game largi de produse și servicii. Toate acestea au fost posibile datorită investițiilor majore, a programelor eficiente de restructurare a societății, a modernizării capacităților de producție, a reorganizării proceselor tehnologice de reparații și a adaptării acestora pentru modernizarea diferitelor tipuri de vehicule. Istoria îmbrățișează prezentul și, împreună, fac o reverență în fața tuturor celor care au marcat prin munca și credința lor existența și continuitatea acestui proiect.  Remarul 16 Februarie înseamnă demnitate și respect câștigat prin muncă grea, înseamnă un mijloc prin care se manifestă știința și naturalețea omului de a tinde spre un mâine responsabil și mereu mai bun. Recunoștința se îndreaptă spre cei de azi, spre cei ce-au fost și spre cei ce vom fi, mereu mai buni și preocupați de evoluție și de dinamica pozitivă a acestui proiect. Trecutul pe care îl cunoaștem ne cere să ducem tradiția mai departe. Să căutăm să dezvoltăm noi șanse și să cucerim noi obiective. Să descoperim noi orizonturi, să spargem zidurile necunoașterii și să le lăsăm copiilor noștri țelul înalt al prosperității, împuternicit cu demnitatea firească a actului științei și tehnicii. Industria românească nu moare niciodată. Împreună creștem România. La mulți ani, Remarul 16 Februarie!” – Președintele Consiliului de Administrație „SC Remarul 16 Februarie”, a declarat Călin Mitică, președintele Consiliului de Administrație ”Remarul 16 Februarie”, potrivit stiridecluj.ro.