Polițista înjunghiată în autobuz și colegul ei au fost chemați la Guvern de vicepremierul Oprea

Publicat: 23 07. 2014, 13:12
Actualizat: 10 07. 2016, 04:26

This browser does not support the video element.

Polițiștii Andreea Alistar, 23 de ani, agentă a secției 8 Poliție, și Viorel Cârciumaru, 25 de ani, agent al secției 23 Poliție, au fost chemați miercuri la Guvern, unde ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, i-a felicitat și a dispus ca aceștia să fie recompensați. Cei doi au intervenit marți, în timpul liber, într-un autobuz al liniei 104, pentru a imobiliza o femeie care îi amenința pe călători cu un cuțit de bucătărie. Agenta de poliție a fost rănită ușor la umăr, în timp ce o imobiliza pe agresoare.

Cei doi sunt proaspeți absolvenți, abia intrați în Poliție de câțiva ani – Andreea Alistar din 2012, iar Viorel Cârciumaru din 2010, au declarat pentru gândul oficiali ai MAI.

„Acest gen de atitudine, pe care am remarcat-o la unii oameni ai legii, reprezintă un model pentru toți angajații ministerului, pentru că principalul rol al polițiștilor, jandarmilor și pompierilor este acela de a proteja cetățenii. Vă mulțumesc și vă felicit pentru curajul dumneavoastră și pentru modul în care v-ați făcut datoria, chiar dacă erați în timpul dumneavoastră liber la momentul incidentului” le-a spus polițiștilor vicepremierul Gabriel Oprea, conform unui comunicat MAI.

Întâlnirea de la Guvern a avut loc în prezența șefului Poliției Române, Petre Tobă, și a mai multor secretari de stat din MAI.

Femeia care i-a amenințat ieri pe călătorii din autobuz cu un cuțit a fost reținută astăzi pentru ultraj și urmează să fie propusă arestarea preventivă.